131019098
19 Mart 2024, Salı

AK PARTİ İZMİR'DE YENİ İL BAŞKANI AYDIN ŞENGÜL

16 Şubat 2018, Cuma 06:07

     


Bülent Delican, genel merkez tarafından AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden alınırken, yerine AK Parti İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül atandı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Bülent Delican görevden alındı. Delican'ın yerine AK Parti İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül atandı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama eğitimi alan evli ve üç çocuk babası olan Aydın Şengül, 2007-2009 yılları arasında AK Parti İzmir İl Başkanı olarak görev yapmış, 2011 yılında milletvekili olmuştu.

DELİCAN, “ÜZÜLMEYİN, BU BİR KAN DEĞİŞİMİ”

İzmir’de yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü Ak Parti İl Başkanlığı görevinden Genel Merkez tarafından alınan Delican, gerçekleşen değişim sonrası il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Delican partililere hitaben yaptığı konuşmada, “Vatan millet sevdalısı AK Partililerin bu değişimi kişisel görmeyeceğini düşünüyorum. Ben de kişisel görmüyorum. İl kongresinde aday değilim. Üzülmeyin bu bir kan değişimi. Bu görevi layıkıyla yaptık. Başka arkadaşlara devredeceğiz. Birlik beraberliğimizi devam ettireceğiz.” dedi.

“SİYASETTE NEZAKETİ İHMAL ETMEDİM”

AK Parti’nin milletin refah ve mutluluğu için onurlu bir yürüyüşün öncüsü olduğunu söyleyen Delican, “Ben de bu büyük yürüyüşün bir neferi oldum. 45 aydır da bu görevi temsil etmeye çalıştım. Partinin çatısı altında çeşitli görevler yaptım. Meclis üyeliği, hakem heyeti başkanlığı, il başkan yardımcılığı ve il başkanlığı yaptım. Dört önemli seçim yaşadım. 15 Temmuz’daki hain girişim sonrası demokrasi nöbetleri gerçekleştirdik. Mücadele etmekten, çalışmaktan hep onur duydum. İzmir hassas bir yer. İzmir’den yetişmiş bir AK Parti sevdalısı olarak yaşadığım kente partimin bakışını anlatmaya çalıştım. Muhalefetin yaptığı algı siyasetini tersine çevirmeye çalıştım. 15 Temmuz’da bu binanın ışıkları hiç sönmedi. Konak Meydanı’nda nöbetlerle kenetlendik. Birlik duvarını herkese gösterdik. Teşkilatın ve halkın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bu il binasını kazandırdık. Uzlaşmacı bir yaklaşımla sorunların çözümü noktasında çabaladım. Siyasette nezaketi ihmal etmedim. Bizim kavgamızın nelere karşı olduğu bellidir. Siyaseti kişilere indirgemedim. Zalim olan herkes düşmanımız. Kişisel ikbal peşine düşmedim. Alnım ak ve gönlüm rahattır.” dedi.

“AÇIKLAMAM VEDA AÇIKLAMASI DEĞİL”

İl başkanlığının bir kentte parti için en önemli ve onurlu görev olduğunu ifade eden Delicen, “Bu onurlu görevi başka biri üstlenecek. Önümüzde kongre süreçleri var. Süreci iyi okumak hepimizin görevi. Vatan millet sevdalısı AK Partililerin bu değişimi kişisel görmeyeceğini düşünüyorum. Ben de kişisel görmüyorum. İl kongresinde aday değilim. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın öncülüklerinde yolumuzdan dönmeden yüzümüzün akıyla çıkacağız. Açıklamam veda açıklaması değil. Derdimiz şahsi meselelerin üzerindedir. Birlikte çalıştığım herkese teşekkür ediyorum. 4 yıldır bu görevi üstleniyordum. Gerekçe bulmaya gerek yok. Layıkıyla yaptık. Bundan sonraki arkadaşımızda layıkıyla yapacak.” diye konuştu.

AKBULUT, “İZMİR VE CAMİAMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Partilerinin il başkanlığındaki görev değişikliğini değerlendiren Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise, “Allah İzmir ve Ak Parti camiası için hayırlı ve uğurlu etsin. Aydın Şengül partimizin 24. Dönem milletvekillerinden, ondan önce de 2007 yılından başlayarak partimizin il başkanlığını yapmış bir başkanımızdır. İzmir’i iyi tanıyan, İzmir’in de onu iyi tanıdığı bir büyüğümüzdür. İzmir’de hayırlı işlere imza atacağını düşünüyorum. Biz de Aliağa İlçe Teşkilatı olarak kendisini kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler