131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TAHLİLLERDE 0 ANAOKULU TEMİZ ÇIKTI

16 Mart 2017, Perşembe 07:06

     


Geçtiğimiz Kasım ayında Aliağa Özel Balböceği Anaokulu’nda eğitim gören 15 öğrencinin zehirlenmesi üzerine harekete geçen Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan tahliller temiz çıktı.

Aliağa Özel balböceği Anaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, zehirlenme şüphesiyle velileriyle birlikte Aliağa Devlet Hastanesi’ne başvurmuş ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi. Hastanede yapılan tahlillerde çocukların kanlarında enfeksiyon çıktığı belirlenmiş ancak zehirlenme nedeni tespit edilememişti. Çocukların zehirlenme nedenlerinin belirlenmesi amacı ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bilgi verilerek tahlil istenmişti.

TAHLİLLER TEMİZ

Okul yönetiminin verdiği numuneler ile anaokulunun yemekhane musluğu ve kat lavabo musluklarından alınan su örnekleri İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda incelendi. Yapılan tahlil sonucunda okulda içme suyu ve yemek yapımında kullanılan şebeke suyunda herhangi bir probleme rastlanmadı. Verilen raporda “Sonuçlar çalışılan analizler yönünden 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’ne göre uygundur” denildi.

“ÇOK MAĞDURİYET YAŞADIK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Balböceği Anaokulu Müdürü Gülşen Temiz zehirlenme vakası ile ilgili çıkan haberlerden sonra mağduriyet yaşadıklarını belirterek “Çocukları okulumuzda eğitim gören velilerimizle hiçbir sorunumuz olmadı. Onların bize güveni zaten tamdı. Ancak yeni dönem kayıtları için okul arayan veliler internetten araştırırken karşılarına çıkan bu haber dolayısıyla haklı olarak çocuklarını anaokulumuza kayıt ettirirken çekince yaşadılar. Benim çocuğum da burada eğitim görüyor ve biz ‘beslenme dostu okul’ olarak biliniyoruz. O dönemde başka okullarda da benzer vakalar görüldü ancak ilk vakanın bizde görülmesinin talihsizliğini yaşadık. Zehirlenme vakasının hemen sonrasında biz yetkililere okulumuzda kullanılan içme suyu ve gıda maddelerinden numuneler verdik. Yapılan tahliller neticesinde yemeklerde kullanılan su ve şebeke suyumuz temiz çıktı. Daha sonrasında olayın o dönemde bir salgından kaynaklandığı belirlendi. Bu tahlillerin hepsinin bedelini de okul olarak biz ödedik. Yani kısacası maddi manevi kayıplar yaşadık ancak sonuçta Halk Sağlığı Laboratuvarı’ndan gelen rapor bizim haklılığımızı ortaya koydu. Çocuklarımız bizim en kıymetli hazinemiz. Velilerimiz bu hazinelerini bizlere teslim ediyorlar ve biz de onları gözümüzden bile sakınıyoruz. Her şeye rağmen, yaşanan bu talihsiz olaydan sonra okulumuzun hijyen ve sağlık kurallarına uygun olduğu, verilen raporla devlet tarafından onaylanmış oldu.” şeklinde konuştu.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler