131019098
29 Mart 2024, Cuma

SLOVENYA TAMAM, SIRADA ROMANYA VAR

16 Mayıs 2018, Çarşamba 06:47

     


Aliağa’nın aşçılık alanındaki tanınan ismi, katıldığı yarışmalarda elde ettiği büyük başarılarla adından söz ettiren şef Volkan Ataç, 8-11 Mayıs tarihleri arasında Slovenya’da düzenlenen uluslararası yarışmadan da başarıyla döndü.

Katıldığı ulusal ve uluslararası yemek yarışmalarda elde ettiği derecelerle Aliağa’nın gururu olan şef Volkan Ataç, 8-11 Mayıs tarihlerinde Dünya Aşçılar Birliği’nin (WACS) Slovenya’da düzenlediği Aşçılık Yarışmasına katıldı. Ataç, kendi buluşu olan ve Aliağa’nın yöresel lezzetleri arasına katmayı planladığı ‘Arap Saçlı Kuzu İncik’ adını verdiği yemekle jürinin karşısına çıktı. Yarışmaya Türkiye’den katılan ekip 5 altın, 5 gümüş, 6 bronz madalya ve 1 kupa ile döndü. Aliağalı Şef Volkan Ataç ise 2 bronz ve 1 altın madalya alarak 25-28 Mayıs tarihlerinde Romanya’da yapılacak olan yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Slovenya’ya Aliağa Belediyesi’nin destekleri ile giden Ataç, 25-28 Mayıs tarihlerinde de Romanya’da gerçekleştirilecek Uluslararası Aşçılık Yarışmasına katılacak. Ataç, burada da başarılı bir sonuç elde ederse 2,5 yıl sonra şefler arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Aşçılık ve Yemek Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanacak.

Slovenya’da katıldığı yarışmada yaptığı yemekle jüriden geçer not alan ve başarılı bir sonuçla dönen Ataç, katıldığı yarışmalarda Aliağa’yı temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu bir kez daha vurguladı. Kendisine desteklerini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başta olmak üzere Hakan Tavukçuluk ve Köylüm Et Galerisi’ne teşekkürlerini ileten Volkan Ataç, Romanya’daki yarışma ve sonrası için de sponsor arayışında olduğunu belirtti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler