131019098
29 Mart 2024, Cuma

BİSİKLET KULLANIMI TEŞVİK EDİLİYOR

16 Ağustos 2017, Çarşamba 06:48

     


İzmir’in en uzun sahil bandına sahip ilçelerinden biri olan Aliağa, bisiklet kullanmayı sevenler için cennet bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor.

İzmir’den İZBAN ile denize ulaşılabilecek en yakın sahil kenti olan Aliağa, son aylarda bisiklet tutkunlarının en sık tercih ettiği yer oldu. Aliağa Belediyesi de gerek halk sağlığı ve obeziteyle mücadele, gerekse de çevreci yaklaşımla kentte bisiklet kullanımını teşvik ediyor. Bisiklet kullanmanın tadını doya doya çıkarmak için yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda bisiklet sürüş rotasına sahip olan Aliağa Sahil Bandı, hafta sonları ve günün her saatinde şehrin karmaşasından çıkıp, bisiklet turu yapmak isteyenlere keyifli anlar sunuyor. Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı, sahil bandı, Ağapark plajı sosyal tesisleri ve kuş cenneti rotasını kapsayan bisiklet yolu, hem deniz havasının tadını çıkartmanın hem de spor yapmanın keyfini yaşatıyor.

YENİ ŞAKRAN SAHİLİNE BİSİKLET YOLU

Aliağa Belediyesi, kısa bir süre önce düzenlemesini tamamladığı Yeni Şakran Sahili’nde de 1 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolunu daha bisiklet tutkunlarının hizmetine sundu. Bisiklet kullanımının sadece bir hobi aracı olmaktan çıkarıp aynı zamanda çevreci bir ulaşım aracı olması için de çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, bu kapsamda bisiklet yollarının uzunluğunu arttırarak ve belirlenen noktalara bisiklet istasyonları kurarak ilçe genelinde köklü bir bisiklet kullanma alışkanlığı oluşturmayı amaçlıyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler