131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DİKİLİ’DE EĞİTİME DESTEK SEFERBERLİĞİ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

16 Ağustos 2017, Çarşamba 06:40

     


Dikili Belediyesi, eğitime verdiği desteği hız kesmeden sürdürüyor.

“Eğitime kesintisiz destek” şiarıyla çalışmalarını sürdüren Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında yer alan okulları yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirmeye devam ediyor. Dikili ilçe sınırlarında eğitimlerine devam eden çocukların daha iyi koşullarda öğrenim görmesi için eğitime destek projelerini kesintisiz olarak hayata geçiren Dikili Belediyesi, velilerden ve okul yönetimlerinden gelen talepler doğrultusunda da okullarda gerçekleştirdiği bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına hız verdi. Ekiplerin hummalı bir şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında okullarda derslik binaları ile kolaylık tesislerinin iç ve dış cephe boyaları yenilenirken, lavabo ve tuvaletler ile ıslak zeminli bölgeler güvenli ve hijyenik hale getiriliyor. Öğrencilerin kullandıkları masa ve sıraların bakımlarının da yapıldığı çalışmalar sonrasında okullar bir bütün olarak yeni bir kimliğe bürünüyor.

Tüm Binalar Yenilendi

Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin itinayla yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk etapta Kabakum Mahallesi'nde yer alan Kabakum İlkokulu, Ortaokulu, Ana Sınıfı bölümlerinin derslikleri, öğretmenler odaları, yemekhanesi, lavabo ve tuvaletleri elden geçirilerek bakım ve onarımları yapıldı. Kapı ve pencerelerin de baştan aşağı yenilediği çalışmanın ardından okul alanında bulunan 6 binanın iç ve dış boyası yapılarak, tüm tesisler 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemine hazır hale getirildi. Çalışmaların ikinci etabında Barışkent'te bulunan Cumhuriyet Ortaokulu’na çıkarma yapan ekipler, bu okulun da iç ve dış boyalarını komple yeniledi. Sınıflarda yer alan araç ve gereçlerin bakımlarını da hassasiyetle yapan ekipler, sıra ve masaların ahşap bölgelerini zımparalayıp, macunladıktan sonra, çift kat boya ve vernikleme işlemini gerçekleştirerek, dersliklerin ve dersliklerde yer alan tüm demirbaşların pırıl pırıl olmasını sağladı.

Eğitime Desteğimiz Kesintisiz Sürecek

Yeni eğitim-öğretim dönemine kadar kentteki tüm okulları elden geçirerek, ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirten Dikili Belediye Mustafa Tosun, göreve geldikleri ilk günden itibaren kararlılıkla sürdürdükleri eğitime destek çalışmalarına bu yıl da kesintisiz devam edeceklerini söyledi. Başkan Tosun, “2014 yılından bu yana ilçe sınırlarımızda yer alan tüm okullarda kapsamlı bir şekilde bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz. Her yıl rutin olarak yaptığımız bu çalışmalara ilave olarak, acil ihtiyaçlara da cevap veriyoruz. Bu konuda okul yönetimlerinden ve velilerden aldığımız olumlu tepkiler ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir. Zaten geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ne yapsak azdır. Yavrularımıza yenilediğimiz okul ve sınıflarında üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler