131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TECRÜBELERİNİ AŞÇILARLA PAYLAŞIYOR

16 Ağustos 2017, Çarşamba 06:52

     


Katıldığı birçok ulusal ve uluslararası aşçılık yarışmasından birincilik ve yüksek derecelerle dönerek Aliağalıları gururlandıran Şef Volkan Ataç, mesleki tecrübelerini ilçedeki aşçılarla paylaşıyor.

Ulusal ve uluslararası birçok aşçılık yarışmasında Aliağa’yı temsil eden, yarışmalarda aldığı ödüllerle adından söz ettiren Aliağalı Şef Volkan Ataç, şimdi de ilçedeki aşçılara tecrübelerini aktarıyor. Ödüllü Şef, aşçılığı ustasından öğrenmek isteyenlere işin inceliklerini ve püf noktalarını anlatıyor. Kendisine gelen talepler üzerine ilçede hizmet veren cafe, restaurant ve lokantalara giderek mutfakta çalışan aşçılara gönüllü eğitim veren Ataç, güzel yemek yapmayı öğretmenin yanı sıra müşteriye yapılacak sunumun nasıl olması gerektiğini de uygulamalı olarak gösteriyor.

‘BİRÇOK İŞLETMEDE PİŞİRME VE SUNUM TEKNİKLERİ YANLIŞ’

Son olarak Sanat Sokağı’nda bulunan Kahve Diyarı’nın aşçılarıyla birikimlerini paylaşan Ataç, mekanın mutfağında verdiği eğitimde; et-sebze kesim ve pişirme teknikleri, temel soslar, tabak sunumu konularında teorik ve pratik bilgiler verdi. Önümüzdeki günlerde benzer bir eğitimi de Özsüt’te vermeyi planladığını, talep gelmesi halinde ilçedeki tüm mekanlarda gönüllü olarak bu eğitimi verebileceğini söyleyen Ataç, bir çok işletmede pişirme ve sunum tekniklerinin yanlışlığından bahsederek amacının bu yanlışların giderilmesi olduğunu ifade etti.

‘EV KADINLARINA DA EĞİTİM VERMEK İSTİYORUM’

Gönüllü aşçılık eğitimlerinin yanı sıra önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeyle ilçedeki ev kadınlarına da eğitim vermek istediğini söyleyen Ataç, zaman almayacak pratik ve lezzetli yemeklerin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda ev kadınlarıyla birikimlerini paylaşmak istediğini belirtti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler