131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİAĞA’NIN 8 AYLIK ASAYİŞ BİLANÇOSU

16 Ağustos 2018, Perşembe 06:41

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda, emniyet bünyesinde yapılan iş ve işleyişlerle alakalı sekiz aylık değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, emniyet birim amirleri, mahalle muhtarları ve basın mensuplarının katılımıyla 2018 yılının ilk 8 ayında meydana gelen asayiş olaylarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda istatistiki veriler üzerinden katılımcılara detaylı bir sunum yapan İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, istatistikleri 2017- 2018 bölümü, birde son üç senelik icraatlar bölümü olarak iki kısma ayırdıklarını söyledi.

“Tehdit ve hakaret suçlarında artış var”

2017-2018 yılları ilk 8 ayında meydana gelen olaylar mukayese edildiğinde yüzde 23,55 oranında artış meydana geldiğini ifade eden Yasin Uğurtaş, “Kişilere Karşı İşlenen Suçlarda yüzde 15,45 oranında artma gözüküyor. Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlar sayesinde bu kadar artış gözüküyor. Bu artış hakaretleri içeriyor. Bu da tehdit ve hakaret suçlarında artışa neden oluyor. Mal varlığına Karşı İşlenen Suçlarda yüzde 21,68 oranında azalma, hırsızlık suçlarında giderek azalma görüyoruz. Suçluların hapis süreleri uzarsa bu suçların daha da azalacağı kanaatindeyiz. Topluma Karşı İşlenen Suçlarda yüzde 127,29 oranında artma, Millete ve Devlete Karşı İşlenen Suçlarda yüzde 18,8 oranında azalma, Takibi Gereken Suçlarda yüzde 32,23 oranında artma meydana gelmiştir. ‘ dedi.

“Cezalar suç oranını azaltıyor”

2017 yılında 8 aylık faili meçhul ve faili belli olaylarının toplamı 40 iken 2018 yılında 8 aylık faili meçhul ve faili belli olayların toplamının 21 olarak tespit edildiğini söyleyen Uğurtaş, “Çeşitli suçlardan işlem görme sayısı 2017 yılı 8 aylık genel toplamı yapılan işlem 158, ceza miktarı ise 168.883 iken 2018 yılı 8 aylık genel toplamında yapılan işlem sayısı 513 ceza miktarı ise 316.955 olarak belirlendi. 2017 yılı 8 aylık çeşitli suçlarda ceza verilerine göre toplamda 1301 cezai işlem uygulanırken bu rakam 2018 yılı 8 aylık çeşitli suçlarda ceza verilerine göre toplam 4252 cezai işleme ulaşmıştır.” Dedi. Kesilen cezalar konusunda çok eleştiri aldıklarını söyleyen Yasin Uğurtaş; “Buradaki amaç suç oranını azalmaktır. Suç oranlarına baktığımızda bunun işe yaradığını görebiliyoruz. Bunu uygulamaya da devam edeceğiz.’ diye ekledi.

“Hedefimiz bütün şehirde yan park uygulaması yapmak”

Son dönemlerde polisin sokakta görünürlüğünün artmasının karşı karşıya gelinen suç türlerinde azalmaya neden olduğunu belirten Uğurtaş, “Yaya yolunu, bisiklet yolunu, araç yolunu birbirinden ayırdığımız anda yayaların karıştığı kaza durumunu sıfıra çekeriz. Bu yüzden yan park projemizi geliştirdik. Hedefimiz bütün şehirde yan park uygulaması yapmak. İstiklal Caddesi’nde ikili parkları önlemek için sabah 8, akşam 8 süreli park uygulamasına başlayacağız.’ diyerek yeni projelerinin olduğunu belirtti.

“Önceliğimiz uyuşturucu ile mücadele”

Aliağa’da, eroin haricindeki bütün uyuşturucu maddelerin tamamının ele geçirilmeye başlandığını vurgulayan Uğurtaş; “Bu konunun lobisi de çok güçlüdür. Çünkü 20 TL’den bir içimlik esrar 50 TL’ye çıktı, biz şu an hepsini takip ediyoruz. Bu iş bizim için birinci sırada, önceliğimiz. Türkiye’de bu işe çok büyük bir öncelik var. İzmir bu işte çok iyi. İlçe kapsamında bu iş için ciddi şekilde mücadele ediyoruz. Biz ötelemiyoruz. Ötelenmesine de izin vermeyeceğiz.’ diyerek uyuşturucuyla mücadelenin süreceğini belirtti.

Yasin Uğurtaş, İlçe Emniyet Müdürlüğünde bünyesinde; 1 Emniyet Müdürü, 1 Komiser, 5 Komiser Yardımcısı, 2 Başpolis Memuru, 167 Polis Memuru, 2 Çarşı ve Mahalle Bekçisi, 1 Bilgisayar İşletmeni ve 1 Teknisyen Yardımcısı olmak üzere, toplam 180 personel bulunduğunu açıkladı. Uğurtaş, ayrıca 6 personelin geçici görevli olduğunu, hazır mevcut olarak 174 personelin görev yaptığını belirtti. Uğurtaş, “İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bayan personelin yaş ortalaması 32, erkek personelin ise yaş ortalaması 38’dir. 2018 yılı içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1 Komiser, 5 Komiser Yardımcısı ve 37 Polis Memuru olmak üzere toplam 43 personel, Kaymakamlık makamınca başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir.” diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz, “Polis keyfi uygulamalar yapmıyor”

Emniyet Müdürü Uğurtaş’ın asayiş olayları ile ilgili detaylı sunumunun ardından söz alan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, son dönemde emniyet personelini sahada daha etkili gördüğünü belirtti. Bu nedenle ilçe emniyet personeline teşekkür eden Yılmaz, “Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son dönemde polisin yaptığı denetim işlemleriyle ilgili çok şikayet aldık. ‘Denetim çok fazla, biraz gevşetilse olmaz mı?’ diye. Polis, mevzuatta kendilerine verilmiş yerleri denetliyor. Umuma açık yerleri denetliyor. Polis keyfi uygulamalar yapmıyor. Bu dönemde uyuşturucuyla mücadele konusunda emniyet daha etkili. Sahilde açık alanda alkol kullanımından vatandaşlar çok şikayetçiydi. Bunun önlenmesinde de çok başarılılar” diye konuştu.

Değerlendirme toplantısı, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş ve başarılı emniyet personeline Kaymakam Bayram Yılmaz tarafından teşekkür belgelerinin verilmesi ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından son buldu.

(SERKAN SELİNGİL)







 
Son Eklenen Haberler