131019098
29 Mart 2024, Cuma

BERK, KURBAN KESİM FİYATLARINI AÇIKLADI

16 Ağustos 2018, Perşembe 06:33

     


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk kurban kesim fiyatlarını açıkladı.

Kurban kesim fiyatlarının, İzmir Kasaplar Odası’nın girişimiyle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlendiğini ifade eden Başkan Berk, kurbanlık kesim fiyatlarında geçen seneye göre çok küçük bir artış olduğunu söyledi. Berk yaptığı açıklamada bayramın birinci günü büyükbaş kurbanlık kesim ücretinin 280 lira, küçükbaş kurbanlık kesim ücretinin ise 85 lira olacağını belirtti.

Berk, vatandaşları kurbanlıklarını belgesi olmayan korsan kasaplara kestirmemeleri konusunda da uyararak şunları söyledi: “Her bayramda karşılaştığımız sıkıntılardan biri de vatandaşların acemi kasapların eline düşmesidir. Acemi kasaplar hem kesim anında hem de kesim sonrasında etin parçalanması noktasında da sıkıntılara neden oluyor. Bu nedenle vatandaşlar bildikleri ve belgesi olan mahalle kasaplarına kurbanlarını kestirsin. Ayrıca kurbanlıkların kesimi Aliağa Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği yerler dışında yapılmamalıdır.”

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler