131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ÇAKAR’IN ARDINDAN GÖZYAŞI SELİ

16 Eylül 2016, Cuma 09:31

     


13 Eylül Salı günü, Aliağa Devlet Hastanesi’nde görevli polis memuru E.K. tarafından 6 kurşunla vurulan ve ilk müdahalenin ardından Çiğli Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda hayatını kaybeden Yalçın Çakar’ın cenazesi defnedildi.

Önceki gün İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Aşağı Şakran mezarlığına defnedilen Çakar’ın cenazesi büyük bir kalabalığa sahne oldu.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın da katıldığı cenaze töreninde ayrıca Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Garnizon Eski Komutanı Bora Meriç, Aliağa Devlet hastanesi Başhekimi Salim İdris Keleşoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Belediye Meclisi üyeleri Kazım Ulaş, Mehmet Yeşil, Erdal Önal, Mehmedali Özkurt, Altan Yıldırım hazır bulundu. İlçe dışında olduğu için cenaze törenine katılamayan çeşitli siyasi parti başkan ve yöneticileri de yayınladıkları mesajlarla taziyelerini bildirdiler.

Çakar’ın babası, Celal Uzunkaya’ya “Oğlumuzu aramızdan alan kişinin adalet tarafından tam manası ile yargılanacağına hiç şüphem yok. Bu nasıl bir hırs ki bir metreden 6 kurşunu hayati noktalara sıkabilmiş." derken, Bölük Camii İmamının "Cenazemizin yakınları tarafından özellikle istenildiği için soruyorum. Eğer Yalçın kardeşimizin herhangi birisine bir hak borcu varsa aileye söylesin" şeklinde konuşması duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Salim İdris Keleşoğlu, hastanesinde çalışan Çakar için “Yalçın kardeşimiz insanları seven onlara yardım etmekten kaçmayan bir çalışanımızdı. Çevresinde çok sevilirdi. Kimseye zararını da görmedik. Ben kendisini bildim bileli ailesi, çevresi, hastanemiz için çalıştı. Şerefiyle çalıştı. Her ölüm acıdır. Acı bir kayıptı onun onurlu bir ayrılık oldu. Görevi başında hayatını kaybetti. Ailesine ve sevenlerin sabırlar diliyorum. Yattığı yer nur mekanı cennet olsun” şeklinde konuşurken,  AKP Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da, partisinin Şakran Gençlik Kolları başkanlığını da yapan Yalçın Çakar için yayınladığı mesajda “Şakran belde iken, 2010 yılında Belde Gençlik Kolları Başkanlığımızı yapan, Aliağa Devlet Hastanesinde Güvenlik Görevlisi olarak çalışan, üyemiz Yalçın Çakar kardeşim yine aynı hastanede görev yapan bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmüştür. Ailesinin ve Teşkilatımızın başı sağolsun. Olayın Emniyet Güçlerimiz ve Savcılığımız tarafından en kısa sürede aydınlatılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yalçın kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.” dedi.

(Haber: BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler