131019098
19 Mart 2024, Salı

KEREM ALİ SÜREKLİ, ‘PATLAMA EN İNCE DETAYINA KADAR AYDINLATILACAK’

16 Ekim 2017, Pazartesi 06:20

     


4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından Tüpraş İzmir Rafinerisi’ne gelerek incelemelerde bulunan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, konunu takipçisi olduklarını ve olayın en ince detaylarına kadar aydınlatılacağı söyledi.

4 işçinin yaşamını yitirmesi, 2 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan patlamanın ardından Tüpraş İzmir Rafinerisi’ne gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, rafineri çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Patlamada yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletmek amacıyla Aliağa ve Bergama bölgesine bir program düzenlediklerini söyleyen Sürekli, “Ailelerimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 4 işçimiz hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. İki işçimiz yaralıydı, onlar da taburcu oldular. Şu anda Tüpraş’a geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olayla ilgili tekrar bilgi aldık. Biliyorsunuz, olay günü hemen Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ buraya intikal etti. Gerekli incelemeleri ve açıklamaları yaptı. Sayın Bakanımız buraya geldi, bugün de ben Aliağa’ya ve Bergama’ya özellikle program yaptım. Hem olayla ilgili bilgileri aldık hem de ailelere başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

‘KAPSAMLI ARAŞTIRMALAR YAPILACAK’

Olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini söyleyen Kerem Ali Sürekli, “Buraya gelmeden önce sayın başsavcımız ile görüştüm. Olayla ilgili 4 tutuklama, 3 adli kontrol şartıyla salıverme var. Ön rapor tamamlandı ama olayın boyutu geniş. Çok geniş ve kapsamlı araştırmalar yapılacak. Hiçbir konu kapalı kalmayacak. Olayla ilgili gelişmeleri açık ve net öğreneceğiz. Yargı süreci devam ediyor, süreci takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ’

Ön raporun detayı ile ilgili bilgi edinemediğini kaydeden Sürekli, “Yargı süreci gizli süreç. O rapor doğrultusunda tutuklamalar oldu. Ama ön rapor da yeterli değil. Üç kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmuş. Ancak bununla da yetinilmez, yargı sürecinde de yeni bilirkişi raporları alınır. Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız Ankara’dan 2 tane müfettişini olay günü buraya göndermişti. İldeki müfettişlerimiz olaya vaziyet ettiler. Gerek Bakanlık, gerekse adli süreç devam etmektedir. Olay en ince detaylarına kadar aydınlatılacak, herkesin içi rahat olsun. Bu konunun bizzat bizler de takipçisiyiz.” dedi.

‘TÜPRAŞ AİLELERLE TEMAS HALİNDE’

Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Tüpraş yetkililerine de yaşanan olayla ilgili geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirterek, “Çok üzgünler. Nerede aksama olduğu ile ilgili onlar da yargı sürecini bekliyorlar. İnsani boyutları ile ilgili de ailelerle yakın temas halindeler. Aileler ile devamlı görüşüyorlar. Üstlerine düşen ne varsa yapacaklarını bize de tekrar ifade ettiler.” diye konuştu. Sürekli, Tüpraş’taki incelemelerinin ardından partisinin Aliağa ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen aşure hayrına katıldı. Ardından, Tüpraş’taki patlamada yaşamını yitiren 4 işçiden biri olan Mehmet Karademir Yeni Şakran Mahallesi’ndeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler