131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

MİNİKLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN STANT AÇTI

16 Ekim 2018, Salı 06:35

     


Aliağa’da öğrenciler ilçe pazaryerinde sokak hayvanları yararına ikinci el ürünlerin bulunduğu stantlar açtı.

Aliağa’da öğrenciler, kitap, elbise, bere, atkı, oyuncak gibi çeşitli ürünleri sokak hayvanları yararına satışa sundu. Aliağa Cumhuriyet İlkokulu 4-B Sınıf öğretmeni Felek Özel ve öğrencileri ile 4-E Sınıf öğretmeni Berna Gürler ve öğrencileri sokak hayvanları için pazarda stant açtı. Son günlerde sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması insani duygularla bağdaşmayan davranışların sergilenmesinden dolayı toplumda onlarında canlı olduğu bilincini uyandırabilmek, hayvanlara değer veren, onları koruyan çocuklar yetiştirebilmek adına Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri Felek Özel ve Berna Gürler bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdiler.

“Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyorum”

53 öğrenciden oluşan bir ekiple ilçe pazarının farklı noktalarında kitap, elbise, bere, atkı, oyuncak gibi çeşitli el emeği ürünlerinin satıldığı stantlar kurdu. Öğretmen Berna Gürler son zamanlarda sosyal medyada çıkan hayvanlara karşı şiddetten dolayı öğrencilerle birlikte farkındalık yaratmak amacıyla bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğretmen Gürler, “Pazarda çocuklarımızın el emeği ürünlerini satmaya karar verdik. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyorum.” dedi. Sınıf Öğretmeni Felek Özel ise, “Her yıl öğrencilerimizle sosyal farkındalık projesi hazırlıyoruz. Bu yıl ise sokak hayvanlarına karşı artan şiddette karşı sokak hayvanlarına yararına sosyal bir proje hazırladık.” diyerek çocuklar ile annelerinin el emeği ürünlerini standa sergilediklerini ifade etti.

Minik yürekler takdir topladı

Stantta arkadaşları ile sokak hayvanların yararına satış yapan öğrencilerden Mehmet Berk Yıldız ile Ayşe Zeynep Bayram, sokak hayvanlarını çok sevdiklerini dile getirerek sattıkların ürünlerin parasını Aliağa Belediyesi’ne götürerek Sokaklarda bulunan hayvanlar için kulübe ve mama yerlerinin yapılması için vereceklerini söyledi. Ayrıca minik yüreklerin sokak hayvanların yararı için stant açarak ürün satmaları pazar yerinde bulunan vatandaşlardan büyük takdir topladı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler