131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİYEV, 14. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI

16 Aralık 2017, Cumartesi 07:10

     


Azerbaycan Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev ölümünün 14. yılında kendi adına taşıyan Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile anıldı

Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olan merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, adını yaşattığı Aliağa Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde anıldı. Ölümünün 14. yılında Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen anma töreninde iki ülkenin milli marşları okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Törene Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Necibe Nesibova, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, SOCAR Temsilcisi Halig Mustafayev, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Aliyev’in hayatı hakkında konuşmaların yapıldığı törende söz alan katılımcılar merhum Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ve Azerbaycan dostluk ilişkilerinin gelişiminde en önemli adımları attığını, bugün yapılan ortak yatırımların temelinde Heydar Aliyev’in kurguladığı ilişkilerin olduğunu vurguladı. Tören Aliyev’in hayatını anlatan belgesel ve Oratoryo gösterisinin ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler