131019098
23 Nisan 2024, Salı

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN KUDÜS TEPKİSİ

16 Aralık 2017, Cumartesi 07:31

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Petrol-İş Sendikası Şube Binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıdığını ilan etmesine tepki gösterdi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Binası önünde toplanan platform üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile karara tepki gösterdi. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Oktay, işgalci İsrail’in Kudüs’ten çekilmesi gerektiğini belirterek, Kudüs’ün sadece doğusunun değil, tamamının Filistin’in başkenti olarak tanınması ve ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

“TRUMP, KUDÜS’Ü ATEŞ ÇEMBERİNE ATTI”

Ahmet Oktay’ın konuşmasının ardından Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması metnini okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, 6 Aralık 2017 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıdığını ilan etmesinin, dünyadaki sağduyu sahibi kişi ve kurumlarca şiddetle kınandığını belirtti. Ertürk, “Kudüs tarih boyunca birçok inanca sahip insanların bir arada yaşadığı barış kenti olmuştur. Ancak emperyalizmin kirli oyunları sonucunda ezelden beri barış içinde bir arada yaşayan insanların arasına nifak tohumları ekilerek bir çatışma kentine dönüştürülmek istenmektedir. Seçim bildirgesinde yer alan birçok vaadini gerçekleştiremeyen Trump gerek iç kamuoyuna gerek sermaye kapitallerine kendince bir mesaj verme bahanesiyle aklıdan yoksun bir açıklamayla Kudüs’ü adeta ateş çemberine atmıştır.” dedi.

“BU KİRLİ OYUNA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ”

İlerici, aydın, demokrat görüşlere sahip kişiler ve kurumlar olarak, oynanmak istenen bu savaş oyununun bir parçası olmayacaklarını vurgulayan Ertürk, “Filistin halkının varlığının, özgürlüğünün ve şehirlerinin ellerinden alınmasına yönelik bu kirli oyuna seyirci kalmayacağız. Kapalı kapılar ardında İsrail Hükümeti ve onun taşeronlarıyla her türlü ticari anlaşmayı yapıp açıklanan skandal kararlar sonrasında ise sanki hiç bir ticari ortaklık anlaşması yapılmamış gibi Müslümanlık üzerinden oy deposu olarak gördükleri halkımızı adeta dalga geçercesine yanıltmaya çalışanların tavrını samimi ve ciddi bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KUDÜS HALKI YALNIZ DEĞİLDİR”

Ülkemizde yediden yetmişe herkesin kadim şehir Kudüs'ün ve orada yaşayan halkın haklı mücadelesinde yanında yer aldığını belirten Ertürk, “Yurttaşlarımızın tarihi gönül bağları ve yüksek hassasiyeti olan bu bölgenin ülkemizde günü birlik yoz siyaset anlayışına malzeme edilmesi biz Türk Halkı’nı derinden üzmektedir. Emperyalist bir tezgahla düzenlenen darbe girişimi nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ şiarını kullanmaz hale geldik. Bugün Trablus, Kahire Şam ve Kudüs'te yaşananlara baktığımızda emperyalistlerin bizlere ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ hedefini kullandırmamak istemelerinin nedenini açıkça görmekteyiz. Bizler diyoruz ki Kudüs’ü, Şam’ı ve birçok dünya kentini yeniden barış kentleri yapacak olan Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere göstermiş olduğu ‘Yurtta Barış, Dünya da Barış’ hedefidir. Kudüs Halkı yalnız değildir!” diye konuştu. İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan platform üyeleri, basın açıklaması metninin okunmasının ardından dağıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler