131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA DEVLET HASTANESİ'NE KIRMIZI BAYRAK

17 Ocak 2017, Salı 06:49

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekanlara ve araçlara dağıttığı Kırmızı Bayrak bu sefer Aliağa Devlet Hastanesi'ne verildi. Böylece, ‘Kırmızı Bayrak’lı mekan ve araç sayısı 51’e yükseldi.

Aliağa Devlet Hastanesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekan ve araçlara yönelik dağıttığı 'Kırmızı Bayrak’ı almaya hak kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırmızı Bayrak Komisyonunun başvurularla ilgili yaptığı inceleme sonunda, Aliağa Devlet Hastanesi'ne engellilerin yaşamını yüzde 75'ini karşıladığı için iki yıldızlı kırmızı bayrak verildi. Aliağa Devlet Hastanesi dışında Bergama Doktor Faruk İlker Devlet Hastanesi ve Dikili Devlet Hastanesi de 'Kırmızı Bayrak' almaya hak kazandı. Böylece, ‘Kırmızı Bayrak’lı mekan ve araç sayısı 51’e yükseldi.

KIRMIZI BAYRAK UYGULAMASI

'Kırmızı Bayrak'lı mekanlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileri ile ortopedik, görme ve işitme engelliler ile ilgili faaliyet gösteren dernek temsilcilerinin yer aldığı Kırmızı Bayrak Komisyonu tarafından belirleniyor. Uygulamada ’kırmızı bayrak’, 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda teknik şartnamede belirtilen kriterlerin en az yüzde 60’ını, 2 yıldız en az yüzde 75’ini sağlayan, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90’ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekanlara ve ulaşım araçlarına verilen kırmızı bayrağı temsil ediyor.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler