131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’DA GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI

17 Ocak 2019, Perşembe 06:32

     


Aliağa’da Okullararası 3. Satranç Turnuvası düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat ve Spor Proje Ekibi ile PETKİM işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen satranç turnuvasına ilk ve orta dereceli okullardan toplam 112 öğrenci katıldı. Dört kategori şeklinde gerçekleştirilen çekişmeli maçlarda öğrenciler, galibiyet heyecanı yaşadı.

Aliağa’da satranç sporunun öğrenciler arasında yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirilen turnuvanın sonunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Ödül töreni öncesinde milli sporcu Atakan Mert Biçer ile Hüseyin Talha Kaya arasındaki gösteri amacıyla yapılan yıldırım maçı büyük ilgi gördü. Satranç Turnuvası Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’ın ilk hamlesi ile başladı.

Petkim Spor Salonu’ndaki ödül törenine Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Petkim Genel Müdür Yardımcısı Halig Mustafayev, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Petkim Kurumsal İletişim Müdürü Bilge O’Flaherty, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de katılım gösterdi.

Satranç oyununun evrensel bir oyun olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, “Çocuklarımız bir parça olsun ekranlardan uzak tutulması, daha stratejik düşünmeleri ve daha farklı zaman geçirmeleri adına bu satranç eğitimlerinin arttırılması yönünde anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bu yarışmaya katılan, dereceye giren tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca satranç gibi bu oyunların yanı sıra da eğitimin en önemli parçası olan kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Bu tür organizasyonlara katılmak cesaret ve özgüven ister. Gençleri özgüvenlerinden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Turnuvada ilkokul UKD’siz (Ulusal Kuvvet Derecesi) sporcular kategorisinde birincilere yedi yüz elli TL, ikincilere beşyüz elli TL, üçüncülere ise iki yüz elli TL tutarında hediye çeki verildi. İlkokul UKD’li sporcular kategorisinde birincilere 2 bin TL, ikincilere bin 500 TL, üçüncülere ise binTL hediye çeki verildi. Ortaokul UKD’siz sporcular kategorisinde birincilere birincilere yedi yüz elli TL, ikincilere beşyüz elli TL, üçüncülere ise iki üz elli TL tutarında hediye çeki verildi. Ortaokullar UKD’li sporcular kategorisinde birincilere 2 bin TL, ikincilere bin 500 TL, üçüncülere ise bin TL hediye çeki verildi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, turnuvaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verdi. Ayrıca tüm öğrencilere satranç seti ve tişört de hediye edildi. Turnuva ödül töreninin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler