131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI, KAZANAN ‘TÜRK TARIMI’ OLDU

17 Mart 2018, Cumartesi 06:00

     


Bu yıl ikincisi düzenlenen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu. “Toprağın Bereketi Kadın Üretici” temasının işlendiği fuarda ‘Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması’na katılan kadınlar, kıyasıya yarıştı

Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen ve “Toprağın Bereketi Kadın Üretici” temasının işlendiği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı; ikinci gününde renkli görüntülere sahne oldu. Fuar kapsamında İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması’nda kadınlar kıyasıya yarıştı.

Önceki gün Menemen Gölpark’ta görkemli bir tören ile kapılarını açan Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın ikinci gününde İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması düzenledi. Yarışmaya İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ve basın mensubu katıldı.

Sunuculuğunu Ufuk Uysal’ın yaptığı yarışmada jüri ise Ziraat Mühendisleri Serhat Merdan, Memduh Bülbül ve Belgin Sıtkı’dan oluştu. 12 kadın çiftçinin katılımı ile gerçekleşen yarışmada kadınlar tarım konusunda sorulan soruların yanıtını aradı. Yarışma sonunda sorulan 20 sonunun 20’sini de doğru yanıtlayan Nurca Öksüz yarışmanın birincisi olurken, ikinci Yeşim Çam ve üçüncü ise Naime Yıldırım oldu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler