131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KADIN MAHKÛMLARIN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Mayıs 2016, Salı 07:00

     


İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan kadın hükümlü ve tutukluların, cezaevinde açılan kurslarda yaptıkları resimler Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) sergilendi.

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) açılan sergide, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü ve tutuklu kadınların, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle açılan kurslarda yaptıkları resimler ile ürettikleri ürünler satışa sunuldu. Serginin açılışına Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Güneş Okur, Aliağa Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halis Orhan, Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür, Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Kara, 2 No.lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bülent Başer, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Bayır ve usta öğreticiler katıldı.

“ESERLER ÖĞRENCİLERİMİZİN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ ANLATIYOR”

Serginin açılış konuşmasını İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Afet Haznedar yaptı. Haznedar, “Kurumumuzda cezalarını infaz etmekte olan kadın tutuklu ve hükümlülerimizin açmış olduğumuz resim kurslarında, Resim Öğretmeni Zehra Çiftçi rehberliğinde hazırladığı resim sergisinin açılışı için buradayız. Bu bizim ilk resim sergimiz, umuyorum ki son da olmayacak. Buradaki sanat eserleri öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini anlatmaktadır. Her sanat eseri, yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır. Güzelliklerini tuvale yansıtan tutuklu, hükümlü öğrencilerimizi tebrik eder, öğretmenlerimizi de candan kutlarım. Suç işledikten sonraki süreçte onların topluma uyumlarını, hatta çağdaş infaz anlayışıyla böyle değerli, bilinçli, sanatı seven bireyler haline getirdikleri için, içlerindeki sanata dair ufacık bir kıvılcımı geliştirdikleri için. Çünkü yaratıcılık öğrenilebilen, geliştirilebilen bir güçtür” dedi.

SERGİNİN GELİRİ KURSLARA HARCANACAK

Haznedar’ın konuşmasının ardından protokol mensupları serginin açılış kurdelesini kesti. Resimleri yakından inceleyerek usta öğreticilerden bilgi alan protokol mensupları eserlerin yapımında emeği geçenleri tebrik ettiler. Cuma gününe kadar açık kalacak olan sergide kadın hükümlü ve tutukluların yaptığı resimlerin yanı sıra, tekstil ve süs eşyalarından oluşan el emeği ürünler de yer alıyor. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin cezaevindeki kurslar için harcanacağı belirtildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler