131019098
28 Mart 2024, Perşembe

MEZUNİYET “FİNAL”İ

17 Mayıs 2018, Perşembe 06:10

     


Özel Aliağa Final Temel Lisesi’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Duygu dolu anların yaşadığı mezuniyet gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Özel Aliağa Final Temel Lisesi’nin Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Özel Aliağa Final Temel Lisesi Müdürü Serdar Eskin ile diğer final okulları ilçede eğitim veren okulların müdürlerinin katıldığı geceye öğrenci velileri ve yakınları da büyük ilgi gösterdi.

Okul Müdürü Eskin: “Eğitim ateşini körüklemeye devam ediyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan gecede ilk önce 12. sınıf öğrencilerinin okuldaki son yıllarını nasıl geçirdiklerini gösteren slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisinin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Özel Aliağa Final Temel Lisesi Müdürü Serdar Eskin, “38 yıl önce Anadolu’dan yandı Final’in eğitim ateşi. Bugün 7500 öğretmen, 3 binin üzerinde çalışanla bu ateşi körüklemeye devam ediyoruz. Bu ateş körüklendikçe ülkemizin her bir köşesinde bir umut ışığı belirmektedir. 38 yıl boyunca 3 milyon 800 bin öğrencimizi üniversiteli yapıp onları hiçbir çıkar beklemeden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne armağan ettik.” dedi.

“Bir başlangıcın ilk akşamı”

Konuşmasında veliler, öğrenciler ve öğretmenlere hitap eden Serdar Eskin, “Çok değerli veliler, bugün sizlerin en değerli varlıklarını, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını, milletini seven bireyler olarak sizlere teslim ediyoruz. Bu zorlu sınav senesinde sizler de çocuklarınız kadar sıkıntı çektiniz. Madden ve manen onların her zaman yanında oldunuz. Bu yüzden kocaman bir alkışı hak ediyorsunuz. Sevgili öğrenciler, bu akşamı ben bir son değil, bir başlangıcın ilk akşamı olarak değerlendiriyorum. Zorlu bir yıl geçirdiniz. İnşallah hepiniz hayatta çok başarılı olursunuz. Sizleri çok seviyorum ve emeklerinizi alkışlıyorum. Kıymetli misafirler, öğretmenlik özveri, emek ve sabır ister. Bu yolda emeğini, özverisini, sabrını öğrencilerimizden hiç esirgemeyen dertleriyle dertlenen, neşeleriyle sevinen Özel Aliağa Final Temel Lisesi öğretmenlerine kocaman bir alkış rica ediyorum. Bu gece gençlerin gecesi. Gönlünüzce eğlenin, en güzel yarınlar sizlerin olsun.” diye konuştu.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Okul Müdürü Eskin’in konuşmasının ardından, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okulu birincilik, ikincilik ve üçüncülükle tamamlayan öğrenciler sahneye davet edildi. Öğrencilerden, okulu üçüncülükle tamamlayan Selin Leblebicioğlu’na plaketini Manisa Özel Final Lisesi Müdürü Murat Çaka, ikincilikle tamamlayan Ezgi Ersoy’a plaketini Manisa Özel Final Lisesi Eğitim Koordinatörü Erol Bayram, okul birincisi Rüveyda Yılmaz’a ise plaketini Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir verdi. Plaket takdimi sonrasında okul birincisi Rüveyda Yılmaz, Okul Müdürü Serdar Eskin ile birlikte okulun yaş kütüğüne isim künyesini çaktı.

Okul Birincisi Rüveyda Yılmaz: “Bana emek verenleri gururlandırmaya devam edeceğim”

Gecede duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yapan okul birincisi Rüveyda Yılmaz, “Lise hayatımdaki 4 yılımın son bulduğu bu güzel gecede ne söylesem hep bir eksik kalacağının farkındayım. Böyle bir başarıyı elde etmek için 4 senedir çok çalıştım. Bu zorlu dönemde inişlerim, çıkışlarım oldu. Bu dalgalanmalarda bana en büyük desteği veren, hep arkamda duran, umudumu yitirdiğimde bana hep umut olan aileme özellikle çok teşekkür ediyorum. Böyle önemli bir dönem içinde yaşamış olduğum sorun ve sıkıntılarımdan beni kurtaran ve elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışan, hayatım boyunca bana destek olacağını bildiğim kardeşime de çok teşekkür ederim. Bana karşı hep samimi olan, hep daha iyi olman için çabalayan, fedakarlık yapmaktan kaçınmayan okul müdürüm ve öğretmenlerime de çok teşekkür ederim. Yapılan bu desteğin ve verilen emeğin karşılığı bir teşekkür ile bitmez tabi ki. Verilen bu desteği ve güveni boşa çıkarmamak için bundan sonraki eğitim hayatımda da elimden gelenin en iyisini yapacağıma, bu kutlu Türk Bayrağının altında ülkemi, ailemi, bana emek veren herkesi gururlandırmaya devam edeceğime söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Duygu dolu anlar yaşandı

Okul birincisi Rüveyda Yılmaz'ın konuşmasının ardından mezuniyet törenine geçildi. Mezun olacak olan 12. sınıf öğrencileri, sıra arkadaşları tarafından esprili konuşmalarla tek tek sahneye çağırıldı. Sahneye gelen öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Öğrenciler öğretmenleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 12. sınıf öğrencileri ile 11. sınıf öğrencileri arasında devir teslim töreni gerçekleştirildikten sonra tüm öğrenciler sahneye davet edildi. Okul yönetimi ve öğretmenlerin de katılımıyla mezuniyet pastası kesildi. Pasta kesiminin hemen ardından öğrenciler hep birlikte 10’dan geriye doğru sayarak aynı anda keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Kep atma töreni duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin sonunda gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de büyük dikkat çekti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler