131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDAN İKİNCİ MEZUNİYET TÖRENİ

17 Haziran 2016, Cuma 06:17

     


Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu, bu yıl ikinci kez vereceği mezunları için E.Ü. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde tören düzenledi. Törene Aliağa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nesibe Avcıbaşı’nın yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Örgün ve 2. Öğretimde Elektrik bölümünden 50, Makina bölümünden 20, Kimya bölümünden 60, Metalurji bölümünden 4 ile Rafineri ve Petrokimya bölümünden 12 olmak üzere toplamda 146 2. Sınıf öğrencisinin katıldığı törende, öğrenciler adına konuşan Kadir can Bilgen, eleştirel bilginin ve özgür düşüncenin üretilmesi adına üniversitelerin önemine değinirken, eğitim aldığı tüm öğretim üyeleri ve arkadaşlarına da teşekkür etti.

Sanayi bölgesi Aliağa’da en çok sıkıntısı yaşanan “ara eleman” açığını kapatmak adına önemli bir işlevi yerine getiren ve ilçedeki büyük sanayi kuruluşlarının da bu anlamda desteklediği Aliağa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nesibe Avcıbaşı da ülkeye yeni teknikerler kazandırmaktan onur duyduklarını dile getirerek “İnsana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi, en pahalısı, en uzun olanı ve en zor olanıdır. Tüm çabamız bu yatırımı başarıyla tamamlayabilmek içindir” şeklinde konuştu. Avcıbaşı, Aliağa’nın sanayi bölgesi olmasından dolayı üniversite olarak kendilerine büyük görev dütüğünü ve bölgenin kalkınmasına destek olmak amacıyla eğitim verdiklerini dile getirdi.

Bu eğitim döneminde elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Aycan Maral Açıl, Fırat Gönültaş ve Berkan Gümüş de mezuniyet töreninde unutulmadı. Öğrenciler anısına 60. Yıl Ormanı için Ege Orman Vakfı’na fidan bağışı yapılırken, vefat eden öğrencilerin yakınlarına da fidan sertifikaları verildi. Tören, diplomaların dağıtılması ve kep fırlatma seromonisiyle sona erdi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler