131019098
28 Mart 2024, Perşembe

SON DERS ZİLİ BUGÜN ÇALIYOR

17 Haziran 2016, Cuma 06:11

     


Aliağa’da ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 15 bin öğrenci bugün karne heyecanı yaşayacak.

28 Eylül 2015’te başlayan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı, bugün sona erecek. Son ders zilinin çalmasıyla, öğrenciler karnelerini aldıktan sonra yaz tatiline çıkacak. Aliağa’da tam 15 bin 3 öğrenci ve 971 öğretmen yaklaşık 3 ay tatil yapacak. Öğrenciler, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısına 17 Eylül günü başlayacak. Okulla bu yıl tanışan Bin 713 ilköğretim öğrencisi birinci yılı tamamlayarak ilk kez yıl sonu karneleri ile buluşacak. Bugün Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenecek olan sembolik karne töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, öğrencilere karnelerini dağıtacak.

DERSE'DEN ÖĞRENCİLERE TATİL ÖNERİLERİ

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılını geride bırakan öğrencilere, yılın yorgunluğunu atmak için dinlenmeleri ve eğlenmelerinin en doğal hakları olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, "Tatilde dinlenmekle ilgili planlar yapılırken, yıl boyu yoğun emekler vererek öğretilen ve öğrenilen bilgilerin unutulmaması için öğrencilerimiz tekrarlar yaparak bilgileri kalıcı hale getirmeli. Öğrencilerimizin toplumun bilgili, kültürlü ve aydın bireylerine dönüşebilmeleri için tatil etkinlikleri arasında kendi tercihlerine uygun kitaplar okumayı da ihmal etmemeleri gerekiyor" dedi.

Yıl sonu sebebiyle yayınladığı mesajda ilçede görev yapan öğretmenlere de göstermiş oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Derse, "Değerli meslektaşlarıma, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, ilimizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesinin artırılmasında göstermiş oldukları gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, kendilerine ve sevdiklerine vakit ayırabilecekleri bu zaman dilimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

VELİLERE KARNE UYARISI

Çocuklarının okulda başarılı olmaları için çaba gösteren velilere de önemli mesajlar veren Derse, karne notlarına ilişkin tutumların çocukların başarısı üzerindeki etkiye dikkat çekti. Derse, "Çocuklarımız bizlerin en kıymetli varlıklarıdır. Onların ruh ve beden sağlığı içinde başarılı bir eğitim görmeleri hepimizin ortak hedefidir. Başarılı çocuklarımızla gurur duyarken, başarısız olan çocuklarımıza sert ve kaba davranışlarda bulunmayalım. Velilerimize kırık notun her zaman düzeltilebileceği, fakat kırılan kalbin düzeltilmesinin ise çok zor olacağı anlayışı ile düşünerek çocuklarına her yönden destek olmalarını, hoş görüyle karşılamalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler