131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

KAFTANCIOĞLU’NA ALİAĞA’DAN DESTEK

18 Ocak 2018, Perşembe 07:32

     


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı seçimini 643 oyun 325'ini alan Canan Kaftancıoğlu başkanlığa seçildi. Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabında yaptığı ileri sürülen paylaşımları üzerine çeşitli çevreler tarafından yöneltilen suçlamalar ve açılan soruşturmaya ilişkin CHP Aliağa İlçe Teşkilatından da tepkiler yükseldi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 36'ıncı Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği seçimleri yapıldı. İl Başkanlığı seçimlerinde mevcut İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu aday oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı seçimli olağan kongrede Canan Kaftancıoğlu 643 oyun 325’ini alarak İstanbul İl Başkanlığı’na seçildi. Seçimlerin ardından sosyal medyada yer alan paylaşımlarda Kaftancıoğlu’na yönelik suçlamalarda ve eleştirilerde bulunulurken, yeni başkan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca "PKK-DHKP-C terör örgütü propagandası yapmak", "Türkiye Cumhuriyeti devletini/kurumlarını alenen aşağılamak", ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlarını işlediği" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Hakkında yazılan suçlamalara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Canan Kaftancıoğlu, "Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır. Gerek şahsım, gerek partimle ilgili karalama kampanyası yürüten herkesle yargı önünde hesaplaşacağım" dedi.

Kaftancıoğlu’na Aliağalı partililerden dayanışma

Kaftancıoğlu’na bir destek de CHP Aliağa İlçe Teşkilatı’ndan geldi. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “ Canan Kaftancıoğlu demokratik bir seçim sonucunda partimizin il başkanlığına seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyoruz. Başkan Kaftancıoğlu’na yaklaşık 5-6 yıl önceki paylaşımlarını çarpıtarak ve anlamından kopararak karalama kampanyası başlatanlar, bunu siyasi bir linç girişimine dönüştürerek CHP’ye zarar vermek niyetindedirler. Eğer ortada böyle bir suç unsuru var ise niçin 5-6 yıl önce soruşturma başlatmadılar. Eğer bir suç varsa herkes yasanın önünde eşittir ve yargılanır. Türkiye’nin huzura ihtiyacı ve bu huzurdan önce Türkiye’nin en başındakiler sorumludurlar. Habur’da çadır mahkeme kurup kapıları açanların, Diyarbakır meydanında İmralı mesajı okutanların, çarpıtılmış ve eski sosyal medya paylaşımları üzerinden il başkanımıza suç çıkarmaya çalışması trajikomiktir. CHP avukat odalarında, ABD’nin desteği ile kurulmuş bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi gücünü tarihinden, Kuva-yi Milliye’den alan Atatürk İlke ve İnkılaplarına sonuna kadar bağlı bir partidir. Bizler, İl Başkanımızı 2019 seçim kampanyaları için karalamaya çalışanlara karşı bir arada durmaya devam edeceğimizi CHP’yi bu şekilde bölemeyeceklerini hatırlatır, partimizin üyelerinin ve delegelerinin iradesi ile seçilmiş Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtiriz.” şeklinde konuştu.

‘Hiçbir yoldaşımızı AKP zihniyetine teslim etmeyeceğiz!’

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın da Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul İl Başkanlığına seçilmiş olmasını kendileri adına umut verici olarak nitelendirerek, “İstanbul İl Başkanlığına bir kadının seçilmiş olması hem İstanbul açısından hem de Türkiye siyaseti adına gençlerinin umudunun daha da yeşermesine neden oldu. Sayın Kaftancıoğlu’na yönelik günlerdir sürdürülen seviyesiz saldırılar gösteriyor ki AKP umudumuzun yeşermesinden rahatsız olmuştur. Başkanımızın ‘Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız’ sözünden rahatsız olanlar zaten Mustafa Kemal’in isminden dahi rahatsız olanlardır. Bizler hiçbir partili yoldaşımızı AKP zihniyetine teslim etmedik, etmeyeceğiz de! CHP kadroları gençleşmeye, kadrolarımıza kadın eli değmeye devam ettikçe ortaya çıkan değişim CHP’yi layık olduğu yere taşıyacaktır” açıklamalarında bulundu.

‘Partide kanatlar olmazsa amaçsız kamplaşmalar başlar’

Aliağa’da dört dönem Belediye Başkanlığı yapan, TBMM 22. Dönem CHP milletvekili Hakkı Ülkü ise parti içerisinde yaşanan tartışmalara dikkat çekerek gerçekleştirdiği açıklamasında; İstanbul İl Kongresi’nde iki adayın yarıştığını bu yarışı Canan Kaftancıoğlu’nun kazanmasının ardından yapılması gerekenin kazananın yanında durup geleceğe ilişkin proje üretmek olduğunu belirtti. Ülkü sözlerine, “CHP'lilerin bir bölümü seçilen il başkanı aleyhine propagandaya başladılar. Şaşırmamak elde değil. Bizler aktif politikada bulunduğumuz sıralarda partide kanatlar olmalı, aksi halde siyasette tıkanıklıklar olur, kısır çekişmelerle adamcılık başlar ve giderek ideoloji yerine amaçsız kamplaşmalarla ‘Parti küçük olsun benim olsun’ düşüncesi öne çıkmaya başlar diyorduk. Şimdi yaşanan ne yazık ki bu…” dedi.

Barış Eroğlu: “Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir!”

2014 yerel seçimlerinde CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, “CHP İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu‘nun söylediği ‘Mustafa Kemal ‘in askerleri değil, yoldaşlarıyız’ sözünü farklı mecralara çekmeye çalışıp, partimizin içerisinde bir huzursuzluk varmış gibi gösterilmeye çalışılmasına izin vermeyeceğiz. Kuvâ-i Milliye ruhu ile kurulmuş olan ülkemizde, Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve fikirlerini kendisine ilke edinmiş vatan evlatları olarak Mustafa Kemal’in hem askerleri, hem de yoldaşlarıyız. Atamızın izinde daha çağdaş ve müreffeh bir Türkiye kurma yolunda; değil İstanbul İl Başkanımızı, bir tek neferimizi bile yalnız bırakmayacağız.” sözleriyle, Canan Kaftancıoğlu’nun yalnız olmadığını vurguladı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler