131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

2023 EĞİTİM VİZYONU ALİAĞA ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

18 Ocak 2019, Cuma 06:56

     


Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Aliağa Çalıştayı, paydaş kurum ve temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Aliağa Çalıştayı tamamlandı. Çalıştayın açılış konuşmasını Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan yaptı. Bayhan konuşmasında; “Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu'nun ışığında, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni ufuklar kazandırmak, onları geleceğe hazırlamak, bugünü yarınlara ulaştırmak için yola çıktık. Biliyoruz ki, en büyük yürüyüşler ilk adımla başlar. Biz ilk adımı Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk liderliğinde attık. Sonrasında ise İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Ömer Yahşi önderliğinde güzel İzmir’imizin kadim ilçelerinde duyuldu ayak sesleri. Bilgiyi, tecrübeyi yol arkadaşlarına pay etmek için heybelerine doldurmuş siz değerli paydaşlarımızın katkılarıyla bu kutlu yürüyüş Aliağa’da devam ediyor. 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı'na Aliağa’da ev sahipliği yapmanın onurunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsü üzerine; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm paydaş kesimlerin görüşleri alınarak bu verilerin ışığında hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi, öğretmene de öğrenciye de dokunan bir yol haritası niteliğindedir. Bakanlığımızın belirlediği bu yol haritası doğrultusunda eğitim politikalarımızı planlarken her insanın kendini gerçekleştirme emelinden yola çıktık.” dedi.

“Bize yeni ufuklar katacak”

Bayhan’ın ardından kürsüye gelen Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Türkiye’nin çağlar boyunca farklı uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yapan, yüzyıllardır çeşitli din, dil ve ırktan gelen medeniyetlerin bir arada yaşamış olduğu dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi olduğunu belirtti. Günay, “Bu topraklar üzerinde yaşayanların önceki toplumlardan ödünç aldıkları değerler, inanışlar, gelenekler, fikir ve beklentiler kültürü oluşturur. Kuşaktan kuşağa aktarılan bir yaşam biçimi olarak kültürü tanımladığımız da, yerleşmiş değerlerin yeni kuşaklara aktarımında eğitim ön plana çıkmaktadır. Hem eski dünyanın hem modern dünyanın en önemli parametrelerinden biri eğitimdir. 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık için sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Türkiye hızla enformasyon toplumuna dönüşüyor. Gençler yenidünyayı bizden daha iyi anlıyorlar fakat kabul etmek gerekir ki, ülkemizin gençleri tüm dünyada olduğu gibi çevrimiçi yaşıyorlar. Dayanak noktaları yoksa örümcek ağlarına takılma riskleri de var. 2023 Eğitim Vizyonunun; bizlere emanet edilen yavrularımızı bu ağların arasından sıyıracak, bizlere yeni ufuklar katacak, yenidünyanın dilini çözerken kendi dilimizi de inşa edebilecek nitelikte bir rehber olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar 3 oturumda Öğrenme Analitiği Araçlarıyla Veriye Dayalı Yöntem, Ölçme ve Değerlendirme, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi, Okulların finansmanı, Teftiş ve Kurumsal Rehberlik Hizmetleri, Rehberlik ve Psikojik Danışmanlık, Özel Eğitim, Özel Yetenek,Yabancı Dil eğitimi, Öğrenme Süreçlerinin Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm, Erken Çocukluk, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitimi, Özel Öğretim ve Hayat Boyu Öğrenme başlıklarında çalışmalar yaptılar.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler