131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

18 Mart 2017, Cumartesi 07:32

     


Aliağa'da , 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sergilenen “Çanakkale Geçilmez” adlı oratoryo izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü münasebetiyle Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Yüzbaşı Gökhan Çopur, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ve Petkim İş Destek Genel Müdürü Yardımcısı Khalig Mustafayev’in yanı sıra, daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programı izleyenler arasında Şehit Gökhan Çakır ve Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in anne ve babaları da yer aldı. Şehit anneleri zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu.

“Onlar sayesinde hür ve bağımsız kalabildik”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı tarafından yapıldı. Arı, konuşmasında, “18 Mart vatan topraklarımızı hayatları pahasına koruyan, şehit olan yüzlerce canımızı bir kere daha hatırladığımız, onlara minnet ve şükran duygularımızı sunduğumuz bir gündür. Bu ülke üzerinde rahat ve söz sahibi bir şekilde yaşayabilmek için milletimiz büyük fedakârlık göstermişlerdir. Birçok defa vatanımız düşman askerlerince işgal edilmeye yağmalanmaya çalışılmış ancak atalarımızın vermiş olduğu insan üstü gayret sebebi ile bu topraklar hür ve bağımsız kalabilmiştir.” dedi.

“Atalarına layık olduklarını ispatladı”

Konuşmasında tarih boyunca kahramanlık destanları yazanların torunlarının, Fethi Sekin’le, Ömer Halisdemir’le atalarına layık olduklarını bir kez daha ispatladığını dile getiren Arı “Vatan için, millet için, bizler için hayatlarını feda eden; geride yetim/öksüz bir çok yavru bırakan, eşlerini anne ve babalarını bir başlarına bu hayatta yapayalnız bırakma pahasına cephede cansiperane bir şekilde savaşmış, mücadele etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Duygulandıran Oratoryo

Program, öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı oratoryo ile son buldu. Çanakkale Savaşı’nda yaşanan zorlukların, ayrılıkların, fedakârlıkların duygusal bir temayla anlatıldığı oratoryoyu izleyen Aliağa protokolü ve vatandaşlar zaman zaman duygu dolu anlar yaşayarak, gözyaşlarına boğuldu. Programın bitiminde ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı. Törenin ardından okul bahçesinde şehitlerin anısına lokma döküldü.

(NİMET ERGÜN - VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler