131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

MOBESE’DE SONA GELİNDİ

18 Mayıs 2015, Pazartesi 09:40

     


Aliağa’da yılbaşında faaliyete geçmesi planlanan ancak bürokratik işlemlerden dolayı geciken MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu)kameralarının kurulumu tamamlandı, sistem önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek.

Asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere mevzuata uygun olarak elde edilen görüntü, ses ve konum verilerinin işlenerek anlamlı sonuçlar üretilmesini sağlayan bir bilişim sistemi olan MOBESE Aliağa’da da faaliyete geçiyor. Alt yapısı Aliağa Kaymakamlığı tarafından yapılan, 31 Aralık 2014’te faaliyete geçmesi planlanan İlçedekiMOBESE kameralarının kurulum ihalesini alan firma bürokratik sürecin uzaması nedeni ile 15 Nisan 2015 tarihine kadar süre istemişti.

TOPLAM 77 KAMERAYLA HİZMET VERECEK

Gelinen noktada MOBESE kameralarının kurulumu konusundaki işlemler büyük ölçüde tamamlandı.İlçenin kilit noktalarına kurulan toplam 77 kameranın bağlı olduğu MOBESE sisteminde bütün işlemlerin tamamlandığı ve sistemin test aşamasında olduğu, işin geçici kabulünün yapılması için ilgili komisyonun beklenildiği öğrenildi. Ulusal MOBESE sistemiyle de entegre olduğu belirtilen MOBESE sistemi ilçedeki güvenliği sağlama konusundaki çalışmaları kolaylaştıracak. Sistem kapsamında Aliağa’nın giriş ve çıkışlarına 8 adet de plaka tanımlama özelliğine sahip kamera yerleştirildi. Ayrıca Aliağa Kaymakamlığı’na ait 13 güvenlik kamerası da sisteme dahil edildi.

ASAYİŞ OLAYLARINDA CAYDIRICI OLACAK

Her türlü asayiş olayının çözümünde kolaylık sağlayacak olan MOBESE’nin sadece Aliağa’da değil bölgedeki olayların çözümünde de etkili olacağı, asayiş olaylarında caydırıcı bir etken olacağı öngörülüyor. Merkezinin Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğünde olacağı sistem için İlçe Emniyet Müdürlüğünde MOBESE Merkezi oluşturulduğu ve ilk görüntülerin alınmaya başlandığı da edinilen bilgiler arasında. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler