131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ERGENLERDE RİSK FAKTÖRLERİ KONUŞULDU

18 Mayıs 2016, Çarşamba 06:03

     


HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Ergenlerde Risk Faktörleri’ konulu seminer düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından gerçekleştirilen Ergenlerde Risk Faktörleri’ konulu seminere Kaymakam Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Muharrem Salman, Aliağa ve Foça’daki okul ve kurumların yöneticileri ile öğretmenleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Muharrem Salman, kurumları tarafından 2015 Mayıs ayında Aliağa ilçesinin tüm ortaöğretim okullarındaki, risk altında bulunduğu düşünülen öğrencilerle ilgili kapsamlı bir proje çalışması yürütüldüğünü söyledi. Bu kapsamda sosyal veriler toplandığını, çalışmanın sonuçlarının raporlaştırılarak tüm okullara sunulduğunu, alınması gereken önlemlerle ilgili yıl boyunca okul ve kurumlarla çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Salman, “Yaptığımız proje örneği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de sunuldu. Vali Yardımcımız başkanlığında toplanan Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulunda, tarafımızca da sunumu yapılan bu projemiz beğeniyle karşılanmış ve tüm İzmir geneline uyarlanması, uygulanması yönünde karar alınmıştır. Bu kapsamda İzmir İli Risk Haritasını Belirleme Çalışma Grubu, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda değerli akademisyenler ve 11 RAM temsilcisinden oluşturuldu” diye konuştu.

Salman’ın konuşmasının ardından, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yüncü sunumunu yaptı. Ergenlik çağında olan gençlerin kimlik oluşumunu gerçekleştirmek için bu dönemde birçok davranışı denediğini ifade eden Yüncü, gelişen teknolojiyle birlikte ülkeler arası etkileşimin artmasıyla, ülkemizdeki madde kullanımı dünya ortalamasının altında olmasına rağmen, her yıl bir önceki yıla oranla yükselme görüldüğünü vurguladı. Özellikle ailelerin ergenlik dönemi ve öncesi çocuklarının kişiliklerine zarar vermeden çocuklarını tanıması gerektiğini kaydeden Yüncü, ailede sağlıklı iletişim ve paylaşımın yapılmasının, sevgi ile saygı ortamının oluşturulmasının risk faktörlerini azaltacağını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler