131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

MÜNAZARA BİRİNCİSİ HABAŞ

18 Mayıs 2016, Çarşamba 06:06

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki liseler arasında münazara yarışması yapıldı. Yarışma sonunda jüri üyelerinin yaptığı puanlamanın ardından HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi birinci oldu.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Kültür, Sanat, Spor Proje Ekibi” tarafından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen münazara yarışmasına ilçedeki özel ve genel liselerden 8 okul katıldı. Yarışmayla, ortaöğretim çağındaki öğrencilerin araştırma yapmaları, düşünmeleri, tartışmaları, böylece güncel ve sosyal konularda farkındalık kazanmaları amaçlandı. Yarışmaya 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Alp Oğuz Anadolu Lisesi, HABAŞ Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Lisesi, Barbaros Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi ile Aliağa Anadolu Lisesi katıldı.

Yarışmanın final müsabakası Alp Oğuz Anadolu Lisesi ile HABAŞ Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi arasında gerçekleşti. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen final müsabakasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ile iki okulun idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri izledi. Yaklaşık bir saat süren final müsabakasının sonunda jüri üyelerinin yaptığı puanlamaya göre HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi münazara yarışmasının birincisi oldu.

Yarışma sonunda birinci olan HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, ikinci olan Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nin ödüllerini de Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Balcı verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse her iki okulun öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler