131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

NURİYE VE SEMİH İÇİN ALİAĞA’DAN ÇAĞRI

18 Mayıs 2017, Perşembe 06:42

     


Eğitim-Sen Aliağa Temsilciliği ile Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevinin sona ermesi ve KHK’lardan geri dönülmesi talebiyle hükümet yetkililerine faks gönderdi.

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevi eylemi sürüyor. Konuyla ilgili harekete geçen Eğitim-Sen Aliağa Temsilciliği ile Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri KHK’ların geri çekilmesi ve eğitimcilerin mesleklerine geri dönmesi talebini içeren yazılı bir metni hükümet ve ilgili kurumların yetkililerine PTT Aliağa Şubesi’nden faks çekti.

Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Mehtap Akyıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “KHK’lar ile haksız ve hukuksuz bir biçimde mesleklerinden ihraç edilen üyelerimiz akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, Ankara’da ‘İşimi geri istiyorum’ talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme girmişlerdir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmeksizin harekete geçilmesi gerekmektedir. Hükümetin böylesi önemli bir konuya kolluk gücüyle değil, en temel insanı hassasiyetler çerçevesinde yaklaşması gerekmektedir. Gülmen ve Özakça’nın talepleri acilen karşılanmalı ve haksız, hukuksuzca mesleklerinden ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelilerdir. Aksi halde, gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hükümetin doğrudan sorumluluk taşıyacağı unutulmamalıdır.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler