131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÇALTILIDERE'DE NELER OLUYOR?

18 Mayıs 2018, Cuma 06:53

     


Edinilen bilgilere göre, daha önce Ağustos ayında yine büyük tartışmalarla satılan arazide çalışan iş makinelerinin, yol açmak için bazı özel arazilere girmesi üzerine vatandaşlar dün akşam tepki göstererek çalışmaların durdurulmasını ve açıklama yapılmasını talep etti.

Köylülere herhangi bir bilgi verilmemesi üzerine, Çaltılıdere Taş Kahve’de toplanan köylüler, köy muhtarı Selahattin Yıldız, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve İyi Parti Aliağa İlçe başkanı Yücel Karaşan’a şikayetlerini ilettiler.

Bu esnada, saat 14,00’da belediye Encümeni’nin toplanarak Çaltılıdere Köyü’ne ait bazı araziler hakkında da satış kararı alacağını öğrenen köylüler, minibüslerle Aliağa Belediye Binası’nın önüne gelerek Belediye Başkanı Serkan Acar’la görüşmek istediler. Başkanın görüşmeye inmemesi üzerine sinirlenen halk, “başkan dışarı”, “başkanı isteriz” şeklinde sloganlar atarken, kapıdaki zabıtalar ve belediye görevlileri köylüleri sakinleştirmeye çalıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapmak üzere kapıya çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş’ın, Encümenin satış kararında kendi imzasının da bulunduğunu söylemesi üzerine köylüler tepkilerini yükselttiler.

Belediye başkanı Serkan Acar gelip açıklama yapıncaya kadar eylemi bitirmeyeceğini söyleyen çoğu kadınlardan oluşan köylüler, kapı önünde oturarak eylemlerini devam ettirdi.

Aliağa Belediyesi önüne gelen MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir önce köylülerle konuşmaya çalıştı. Köylüleri dinleyen Aydemir daha sonra belediye binasına girerek konuyla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra kapı önünde bekleyen köylülere “Bugünkü encümen toplantısında satışla ilgili bir madde olmadı. Buraya iki ilçe başkanının sözüyle gelmişsiniz. Bir şikayetiniz varsa muhtarınız öncülüğünde birkaç köylü ile daha sakince sıkıntınızı aktarabilirsiniz” diyerek köylülerden sakin olmasını istedi. Köylülerin “Serkan Acar Ağustos 2017’de bizlerle yaptığı toplantıda Çaltılıdere’de sizin izniniz olmadan bir çivi bile çakılmayacak” sözlerini hatırlatması üzerine Abdurrahim Aydemir “Başkan bir söz verdiyse tutar. Bugün burada değil kendisi, bu meseleyi aklıselim bir şekilde çözebilirsiniz” diyerek ayrıldı.

Geç saatlere kadar Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kendileri ile görüşmesi için kapı önünde eylemlerini sürdüren köylüler “Biz bu kararın encümenden geçmesini engelleyeceğiz, gerekirse dozerlerin, kepçelerin önüne yatarız.” dedi.

Olayla ilgili açıklama yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz Serkan Acar’ı suçlayarak “Daha önce bizim satışına karşı çıktığımız Çaltılıdere’nin arka tarafındaki arazilere yol açmak istiyor. Bazı özel arazilere girilmiş. Köylü ayaklanmış. Vatandaşlar, ‘bizim isteğimiz dışında bu yolu nasıl geçiriyorsun?’ diyor. Geçtiğimiz yıl zaten bir kriz olmuştu. Şimdiki satışlarla ilgili AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri encümene yetki vermişlerdi. Geçen hafta biz de itiraz etmiştik. Bu satış da encümende gerçekleşecek. Ona karşı çıkıyor insanlar.” dedi.

Durmaz, geçtiğimiz günlerde Aliağa belediye başkanı Serkan Acar ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan gerginliği de hatırlatarak “Aziz Başkan geçen sene satılan ve o zaman 150 milyonluk olan arazi için, ‘biz alalım’ demişti. Yaklaşık 600 dönümlük alan Ağustos ayında satıldı. Bu yeni olay Çalıtılıdere’de 3, Bozköy’de 4 parseli kapsıyor. Bugün Çaltılıdere’dekileri satıyorlar. Yarın Bozköy’dekileri satacaklar. Biz başından beri köy mülklerinin satışına karşıyız. Bu yağmaya karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bu satışın altına imza atanlar yarın bir gün hesap verecek” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler