131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

YİYİTALP’DAN RAMAZAN UYARISI

18 Mayıs 2018, Cuma 06:45

     


Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Ramazan ayı ve aşırı sıcaklarda sürücülerin daha dikkatli olmalarının gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağalı sürücülere Ramazan ayı ve aşırı sıcaklarda dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Sürücülerin iftara yetişmek için acele etmemeleri gerektiğini belirten Yiyitalp, sürücülerden kendi canlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye atmamalarını, trafikte yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilmesi amacıyla trafik kurallarına uymalarını istedi.

Araç kullanımı esnasında trafik kurallarına uymanın hem kendileri, hem de diğer sürücüler açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan Başkan Salih Yiyitalp “ Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşüyor. Açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücülerin her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olması gerekmektedir. Sürücülerimizin iftara yetişmek için acele etmemeleri, kendi canlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye atmamaları gerekmektedir. En önemsiz ve basit görülen bir trafik kural ihlali dahi, telafisi mümkün olmayan ağır sonuçlara neden olabilir. Ramazan ayı boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli şekilde araç kullanmaya özen gösterilmelidir. Aceleci olan sürücüler hem kendilerini hem de trafik güvenliğini tehlikeye düşürmektedirler. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması kaçınılmazdır. Tüm sürücülerin, diğer yol kullanıcılarına hoş görülü ve sabırlı davranarak, kazasız bir ramazan geçirmeyi temenni ediyor, mutlu ve huzurlu günler dilerim” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler