131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞALILAR 15 TEMMUZ’U UNUTMADI

18 Temmuz 2017, Salı 06:29

     


Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında, Aliağa’da geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Demokrasi Meydanı’nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuldu. Ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı dolduran coşkulu kalabalık 15 Temmuz şehitlerini andı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle, Aliağa’da AK Parti İlçe Başkanlığı’nın öncülüğünde sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuldu. Cumartesi gecesi saat 21.00’de başlayan demokrasi nöbeti, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı dolduran binlerce insan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sloganlar atıp marşlar söyleyerek darbe girişimini lanetledi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Meydana kurulan sinevizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. Sinevizyonda ayrıca darbe girişimini gösteren fotoğraf slaytları ve darbe girişimine engel olurken yaşamını yitirenleri anlatan kısa filmler yayınlanırken meydandaki kabalalık duygulu anlar yaşadı. Demokrasi nöbetine; Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti İlçe Yönetimi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri katıldı.

AKBULUT, “İÇİMİZDEKİ HAİNLER 150 YILDIR İLK DEFA TEMİZLENİYOR”

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan Demokrasi nöbetinde, Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı da meydanı dolduran vatandaşlara mini bir gösteri sundu. Mehteran takımımın seslendirdiği marşlar meydandakilerden büyük ilgi gördü. Mehteran gösterisinin ardından Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, günün önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Akbulut, “Devletimiz dimdik ayakta ve Aliağalılar burada. Geçen sene 15 Temmuz’da olduğu gibi Aliağa’nın yiğitleri burada. Bu aziz millet çok zor zamanlardan geçti. Ama hepsinin sonunda yine ferasetiyle gereğini yerine getirdi ve hainlere gereken cevabı verdi. Bu ülke çok darbeler gördü. O dönemlerde bu millet yine vardı, dimdik ayaktaydı. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’la da bu aziz millet bir araya geldi ve hainleri def etti. Bu gün bu alana girerken çok duygulandım. Geçen seneki bu saatler aklıma geldi. Öyle bir ihanet kalkışmasıydı ki bu içimizi paramparça ettiler. Anayı evladından ayırdılar, kocasından eşini ayırdılar. Ama şunu da bilin bu ülke Çanakkale Zaferi’ni gördü, savaşlarda başarılı oldu, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu, hainlerle hep savaştı ama içimizdeki mücadele 150 senedir ilk defa bu dönemde yapılıyor. Hainleri ilk defa bu sefer temizleyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

“15 TEMMUZ DİRİLİŞİMİZE SEBEP OLDU”

Darbe gecesi sokağa inip darbecilere karşı duranların yanı sıra banka ve market kuyruklarına girenlerin de olduğunu söyleyen Yaşar Akbulut, “O gün bu meydanda yine sizler vardınız. Bu yiğitler vardı. Bu Osmanlı anaları vardı. Aynı zamanda bakın burada bankalar var. O gün o bankalarda sıralar da vardı. Onları da unutmadık. Bize makarnacı diyenler o gün marketlerin önünde sıraya girmişlerdi. Ama bu aziz millet tankların, topların, tüfeklerin önünde can verdi. Ve maalesef birileri çıkıp dedi ki, ‘Bu kontrollü darbe.’ Sen git bakalım 249 şehidin ailesine bir sor, bu kontrollü darbe mi, değil mi? 2193 tane gazimize sor bakalım. Bu birebir Türkiye’nin bölünmesi için kurulmuş bir tuzaktı. Ama başkomutanın talimatıyla bu aziz millet bunu da yendi. 15 Temmuz bizim dirilişimize sebep oldu. Bizim çok önemli bir anımız oldu. Tarih yazdınız, Allah hepinizden razı olsun. Bu akşamki bu coşkulu katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

KAYMAKAM YILMAZ, “15 TEMMUZ 100 YILLIK HAÇLI VE SİYONİST PROJESİYDİ”

Yaşar Akbulut’un konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, geçen yıl 15 Temmuz günü başlayan demokrasi nöbetinin Aliağa’da kesintisiz 23 gün devam ettiğini hatırlatarak, “Görüyorum ki aradan bir yıl geçti, o heyecan, o milli şuur hiç eksilmemiş ve hiç yıpranmamış. Ben sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu gün burada toplanmış olmanız bu ülkeye, bu millete kast eden, kötü niyet besleyen insanlara da açık ve net bir mesajdır. 15 Temmuz hain darbe girişi ile ilgili bu güne kadar çok şeyler söylendi. Ama hiçbir kelime bu ihaneti anlatmaya yetmez. Bu ihanet bütün İslam coğrafyasına ve Türk dünyasına yönelik bir ihanetti. Ama Allah’ın izniyle bu millet kendisine kurulun tuzağı boş çıkardı, onları kendi tuzaklarında boğdu. Bu ihanet 3 günde, 5 günde gerçekleşmedi. 100 yıllık haçlı ve siyonist projesiydi. Türkiye’de FETÖ de bunun uşağıydı, iç maşasıydı. Dindar ve merhametli görünerek milletin duygularını istismar etti. Maalesef 40-50 yıl milletin çocuklarını kendi safına çekmeyi başardı. En sonunda da hain yüzünü, ihanetini gösterdi. 1960 darbesi de, 1980 darbesi de haçlı ve siyonist projesiydi. O zamanlar Türkiye ekonomik ve siyasi olarak güçlü değildi. İstedikleri gibi at koşturuyorlardı. Ama 15 Temmuz’a gelindiğinde Türkiye artık siyasetiyle, ekonomisiyle, sosyal yapısıyla güçlüydü ve bu hainlere karşı durabilme gücünü kendinde buldu.” diye konuştu.

“BUNLARIN MEYDANA GETİRDİĞİ ZARARI REHABİLİTE ETMELİYİZ”

15 Temmuz’un senede bir gün hatırlanacak bir gün olmadığını vurgulayan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, “Maalesef bu hain darbe girişiminin sebep olduğu olumsuzluklar bir süre daha devam edecek. Bunların 50 yılda meydana getirdiği, sebep olduğu zararı biz ülke ve millet olarak daha kısa zamanda bertaraf etmeli, rehabilite etmeliyiz. Bu tür hainliklerle başa çıkmanın yolu, her yönden güçlü olmaktır. Bu günü asla ve asla unutmamalıyız. 15 Temmuz senede bir gün hatırlanacak bir gün değildir. 15 Temmuz her an kafamızın bir yerinde bulunması gereken ibretlik bir gündür. Bu örgütün maşası olanlar, bu örgüte tabi olanlar kendilerini mahvettiler. Atalarını ve büyüklerini de mahvettiler. Kendi çocuklarını ve geleceklerini de mahvettiler. Ama bu millet onların ihanetini sekteye uğrattı, tarihe gömdü. İnşallah bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmayız.” ifadelerini kullandı.

CAMİLERDE SELA OKUNDU

Kaymakam Yılmaz’ın ardından sahneye gelen İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek de kısa bir konuşma yaparak, dua okuyup 15 Temmuz şehitlerinin ruhlarına hediye etti. Gece saat 12.15’te ilçedeki tüm camilerle birlikte meydanda bulunan Merkez Camii’nde de sela okundu. Meydandaki vatandaşlar selayı büyük bir sessizlik içerisinde ve duygu yoğunluğuyla dinledi.

2 BİN KİŞİLİK ÇORBA DAĞITILDI

Demokrasi nöbetine katılanlara Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından çay ve kahve ikramı yapılırken, Akyıldız Yemek Şirketi tarafından da 2 bin kişilik çorba dağıtıldı. Çorba dağıtım ekibinde Suriyeli işçilerin de yer alması dikkat çekti. Demokrasi nöbetine katılanlar sabah namazının kılınmasının ardından alandan ayrıldı.

VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler