131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

SOCAR YÖNETİMİ İŞTEN ATMALARA DEVAM EDİYOR

18 Temmuz 2017, Salı 06:24

     


Geçtiğimiz aylarda PETKİM’ de gerçekleşen işten atmalara, Star Rafinerisi’nde çalışan Arif Aslan’ın da işten çıkarılması ile bir yenisi eklendi.

Daha önce PETKİM’de 24 işçinin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmeksizin, FETÖ operasyonları kapsamında işten çıkarıldığı SOCAR’ a ait bir diğer iş yeri olan Star Rafinerisi’nde geçtiğimiz Cuma günü Arif Aslan isimli bir işçi, örgütlü bulunduğu Petrol-İş Aliağa Şubesi’nin de haberi olmaksızın 25/2 maddesi öne sürülerek işten çıkarıldı.

Arif Aslan 2 senedir iş güvenliği bölümünde çalıştığını, iki yılını doldurmasına bir hafta kala İnsan Kaynakları Müdürü tarafından kendisine sunulan tebliğ ile işten çıkarıldığını aktarıyor. Uzun yıllardır birçok fabrika da üretim ve kalitede çalıştığını ifade eden Aslan işten çıkarılma nedenini bilmediğini, herhangi bir uyarı almamasına, disiplin suçu bulunmamasına rağmen işten çıkarılması karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Tüm çalışma sürecinde performansından memnun olan şirket yönetiminin hiçbir gerekçe sunulmadan çıkarılmasını şikâyet unsuruyla alakalı olduğunu düşünüyor. Aslan “Bugün Star Rafinerisi’nden bir tek ben çıkarıldım ama bu süreç devam edecektir. Mevcut siyasi ortamda işveren kendi hesabına uymayan, özellikle sendikalı işçiyi çıkararak yeni kadrolar yaratma çabasında gibi görünüyor.” diyor.

Sendikasızlaştırmaya yönelik Azeri politikası

Kendisinden önce PETKİM’de çalışan arkadaşlarının da kendisi gibi OHAL bahanesiyle, hiçbir neden açıklanmaksızın işten çıkarıldığını hatırlatan Aslan, Petrol-İş yönetimi ile görüşerek hukuki süreci başlatacağını belirtiyor. Yeni yönetimin sendika düşmanı tavırlarını eleştiren Arif Aslan “Bizi kurban seçtiklerini düşünüyorum ve bir insanı bu şekilde kıdemsiz ve ihbarsız işten çıkarılmasının Azeri ortaklı yönetimin sert yönetim anlayışı ve sendikadan rahatsızlığı ile alakalı olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

İki çocuk babası, eşi ev hanımı olan Arif Aslan, henüz ailesine işten çıkarıldığını söyleyemediğini ve kendilerine sunulan 25/2 maddesi dolayısıyla yeni iş bulmaktan yana endişelerinin olacağını aktarıyor. İlerleyen süreci işten çıkarılan diğer arkadaşları ile görüşerek ve hukuki yollardan arayacağını belirten Aslan yapılan hukuksuzluk karşısında hem şaşkın hem de öfkeli olduğunu anlatarak, “Elimde herhangi bir gelir olmadığı için iş aramaya devam edeceğim. Ancak bu iş yerine geri döneceğim. Biz Star Rafinerisi’nde çalışabilmek için emek verdik, çeşitli sınavlardan geçerek girdik. Bir dakikada işten çıkarılıyoruz. Bunun takipçisi olacağım.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler