131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİAĞA'NIN TEOG BAŞARISI

18 Ağustos 2016, Perşembe 06:07

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında İzmir ilçeleri arasında Aliağa'nın beşinci sırada olduğunu açıkladı.

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından İzmir'in başarı haritası da şekillendi. İzmir’de en başarılı ilçe Balçova olurken, Konak'ın sırada yer aldığı listede Aliağa'nın dördüncü sıraya yükselmesi dikkat çekti. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, sınav sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Göreve başladığımız günden beri iyi bir ekip çalışması yaparak planlamalar yaptık. Aylık değerlendirmelerimizle başarı seviyemizi daha yukarıya taşımak için neler yapabileceğimizi gözden geçirdik. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizle koordineli yaptığımız toplantılarımızda yol haritamızı hep birlikte çizdik. Gayretlerimiz ve ekip olarak yaptığımız çalışmalarımız sonucunda 11. olan ilçemizi istikrarlı bir çıkışla 8., 6. ve 5. sıraya kadar yükselttik. Bu noktaya gelmemizde emeği geçen okul müdürleri, öğretmenler ve velilerimize teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizin başarılarının daim olmasını dilerim." dedi.

TEOG BİRİNCİSİ BALÇOVA

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı ortak sınavların ikincisinde ortalama puanı en yüksek ilçe Balçova olurken, ikinci sırada yer alan Karşıyaka'yı Güzelbahçe izledi. Dördüncü sırada yer alan Foça'dan sonra en başarılı İlçeler arasında yer alan Aliağa listede en başarılı beş okul arasına girdi. Aliağa'yı sırasına göre Urla, Gaziemir, Bergama, Narlıdere, Bornova, Buca, Menderes, Selçuk, Çiğli, Beydağ, Ödemiş, Karabağlar, Seferihisar, Dikili, Torbalı, Bayraklı, Çeşme, Tire, Menemen, Bayındır, Karaburun, Kemalpaşa, Kiraz, Kınık ve Konak ilçeleri izledi.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler