131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP’Lİ KADINLAR ‘MÜFTÜLÜK YASASINA’ KARŞI NÖBETTE!

18 Ekim 2017, Çarşamba 06:18

     


Müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesini kapsayan yasanın dün Meclis Genel Kurul gündemine alınması üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi Aliağa’dan da kadınlar tepkilerini dile getirdi. CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları üyesi kadınlar bugün saat: 11.00-18.00 arasında Demokrasi Meydanı’nda açacakları imza standı ile yasa tasarısına karşı imza toplayacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın ‘kadınlar istese de istemese de bu yasa geçecek’ dediği müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısına kadınların itirazı devam ediyor. Kadınlar dün gün boyunca hem sokakta hem sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

Türkiye’nin birçok ilinde sokağa çıkarak yasaya karşı itiraz eden kadınların tepkilerine Aliağalı kadınlar da destek verdiler. Gerçekleştirecekleri eylemlere destek çağrısı yapan kadınlar, gün boyunca tepkilerini ve taleplerini #MüftülükYasasınaİtirazımVar hashtagi ile sosyal medyada paylaştılar.

Bugün Demokrasi Meydanı’nda tüm gün boyunca açacak oldukları stant ile imza kampanyası yapacaklarını duyuran Aliağa CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Seçil Adalet Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu tasarı kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmasının teminatı olan laikliği temelden sarsacak. Resmi nikah şartı aranmadan kıyılan imam nikahını meşrulaştıracak ve bu şekilde çocuk istismarının önünü açacaktır. Kadınların ve çocukların hayatını hedef alan bu tasarıyı asla kabul etmeyeceğiz. Biz geçen yıl “Çocuk İstismarı Önergesi”ni nasıl geçirtmediysek bu tasarıyı da geçirtmeyeceğiz, geçirmemek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Işık, “Hayatlarımızı karartacak utanç önergesini Meclis'ten kaçırdılar, şimdi tekrar önümüze getirmek istiyorlar. Biz kadınlar her yerdeyiz, her yerden Müftülük yasasına “Hayır!” demeye devam edeceğiz. O yasa bize rağmen Meclis'ten geçemez.” diyerek tüm Aliağalı kadınları bu yasa tasarısına hayır demek için Demokrasi Meydanı’na davet etti.

Yasa tasarısını kabul etmeyeceğini dile getiren Aliağalı kadınlardan gelen tepkiler ise şöyle;

“Küçük yaşta evlendirmelerin önünü açacak ve tecavüzlerin evlilik kisvesi altında aklanacağı bu yasayı kabul etmiyoruz!”

“Müftülük yani hocaların kıydığı nikah ile 3 kere boş ol diyerek torunlarımın hiçbir hak talep etmeden evliliğinin sonlandırılmasını istemiyorum!”

“Bu yasa tasarısı kabul edilirse medeni hukukun biz kadınlara sunduğu tüm haklarımızı kaybedeceğiz!”

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler