131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÖMER ERTÜRK: ‘ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ’

18 Ekim 2018, Perşembe 06:24

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), hükümetin ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na destek vermek amacıyla başlattığı indirim kampanyalarına oda üyesi işyerlerinin de katılması çağrısında bulunmak amacıyla basın mensuplarının davetli olduğu bir kahvaltı etkinliği düzenledi.

Enflasyonla Topyekûn Mücadele, sloganıyla 81 İl 160 İlçe 365 oda ve borsa nezdinde başlatılan çalışmaya ALTO’da destek veriyor. ALTO, hükümet tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde, enflasyonla mücadele programı çerçevesinde ülke genelinde başlatılan indirim programının detaylarını açıklamak amacıyla basın mensuplarının davetli olduğu bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Kahvaltıya Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, ALTO yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katılım gösterdi. Basın toplantısı, Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Asgari 3 ay süre ile %10 indirim yapılması isteniyor

Kampanya dahilinde ekonomik hedeflere ulaşmak için kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörün de desteğinin önem arz ettiği belirtilerek, bu sektörlerin enflasyonla topyekün mücadele kapsamında iş dünyasının konuyla ilgili olarak, TOBB’dan oda ve borsalara gönderilen yazıda, Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) yer alan ve liste halinde bildirilen ürün ve hizmetlere yönelik olarak, asgari 3 ay süre ile %10 indirim yapması isteniyor. Bu kapsamda ‘Enflasyonla Mücadele Programı’ dahilinde tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmet kalemlerinde asgari 3 ay süre ile %10 indirim yaparak ülke genelinde başlatılan ‘İndirim Kampanyası’na, oda üyesi işyerlerin başta olmak üzere sektörlerin bu kampanyaya destek vermesi çağrısında bulunuldu.

“Enflasyonu yenebilirsek, her şeyi yeneriz”

Etkinlikte konuşmasına başlayan ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “Devletimizin almış olduğu ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ süreci var. Enflasyonumuz uzun zamandan sonra yüzde 25’lerin üzerine kadar çıkmıştır. Bu çıkma sonucunda da devletimiz tarafından topyekün mücadele kararı alınmıştır. Ekonomide en önemli şey vatandaştan sanayiciye kadar herkesin birlikte mücadele etmesidir. Yani sadece alınabilecek tedbirlerle çözülebileceğinin yanında biraz da beklentilerinde kişilerin fikrinde olumluya dönmesi için mücadelede kendi aramızda bir bütün olarak karar vermemiz gerekiyor. Bunun için alınan karara tüm sivil toplum kuruluşları da katkı koyuyor. Bunun için yapılan açıklamalarda yüzde on minimum olmak üzere bazı ürün kalemlerinde indirimler açıklandı. Bunların temsilcileri bizim Aliağamızda da var. Marketlerden tutun, büyük kuruluşların bayilerine kadar. Ama bunun haricinde tabi ki yerel üreticilerden de bir şeylere katkı konması isteniyor ki biz de bu konulması gereken katkının sonuna kadar arkasındayız. Çünkü sonuçta enflasyonla mücadele de ekonomik sıkıntı içerisinde bulunduğumuz şu dönemde, bu dönemi aşma konusunda bizim en büyük mücadele alanımız enflasyonu yenebilirsek zaten, her şeyi yeneriz.” ifadelerini kullandı.

“Bize düşen görev neyse biz bunu fazlasıyla yapacağız”

Konuşmasına ithale dayalı bir sanayi modelinin içerisinde yer aldığımızı belirterek buna bağlı olarak dövizlerin yüksek gitmesinin enflasyonu yukarıya çektiğini vurgulayarak devam eden Ertük, “Ama bu tabi ki birazda beklentisel olarak bizim bazı imalatçı firmalarımız, bunu açık konuşmak lazım ileriye yönelikte fiyatlarında biraz yukarıya çekme bir pozisyon oluşturdu. Yarın biraz daha marj yükselebilir biz tedbirimizi baştan alalım gibi kararlar almaya başladılar. Ama bu dönemde de bu kararları artık geri çekmeleri gerekmektedir. Bu geri çekmelerinin sonucunda da enflasyondaki iyileşmeyi hep birlikte yaşayacağımızı söyleyebilirim. Amacımız enflasyonla topyekün mücadeleye biz de varız bizim üyelerimiz de varolacak kanaatindeyim. Bununla ilgili bize düşen görev neyse biz bunu fazlasıyla yapacağız. Önümüzdeki dönemde de bu beladan kurtulacağız kanaatindeyim.” diyerek sözlerini tamamladı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler