131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SERKAN ACAR: “EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA’NIN ŞEHİR OLMA SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK”

18 Ekim 2018, Perşembe 06:21

     


Aliağa Kent Konseyi İstişare Toplantısı yapıldı. Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya yapacağı kampüs ile ilgili soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Serkan Acar, “Ege Üniversitesi, Aliağamıza uluslararası standartlara sahip bir kampüs kuracak. Aliağa’nın şehir olma sürecini de hızlandıracak” dedi.

Aliağa Kent Konseyi istişare toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kent Konseyi Binasında gerçekleşen toplantıya; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı ile kadın ve gençlik meclisinde görevli üyeler katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Aliağa’nın geleceği ve planlanan projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Başkan Serkan Acar, katılımcılara Aliağa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve planlanan projeleri hakkında bilgi verdi. Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan ise katılımcılara Aliağa için ürettikleri projeleri barkovizyon eşliğinde anlattı. Başkan Serkan Acar, sohbet havasında ilerleyen toplantıda gençlerin ve kadınların sorularını da yanıtladı.

“Binlerce öğrenci Aliağa’ya gelecek”

Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya yapacağı kampüs ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Serken Acar, konu ile ilgili şunları söyledi: “Ege Üniversitesi, Aliağamıza uluslararası standartlara sahip bir kampüs kuracak. Bu kampüs Türkiye’de bir ilk olacak. Ege Üniversitesi rektörlüğü bu konudaki yönetim kurulu kararını da geçtiğimiz hafta aldı. Onkoloji bölümü de dahil birçok fakülte ve yüksekokul Aliağa’ya gelecek. Böyle bir kampüsün kurulması noktasında Aliağa Belediyesi olarak bizde ciddi bir destek veriyoruz. Bu kampüs sayesinde binlerce öğrenci Aliağa’ya gelecek. Belediye olarak şehir planlamasını da bu doğrultuda yapıyoruz. Binlerce öğrencinin Aliağa’ya gelmesi bu kenti farklı bir yöne götürecek. Ege Üniversitesi Aliağa’nın şehir olma sürecini de hızlandıracak.”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler