131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA DEPREME HAZIR MI?

18 Kasım 2017, Cumartesi 06:53

     


Son günlerde bölgemizde küçük ölçekli de olsa sıklıkla yaşanan depremler sonrasında Aliağa’nın depreme hazırlıklı olup olmadığı konusu tartışılmaya başlandı. İlçenin olası bir afete hazırlıklı olup olmadığını Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz’a sorduk.

İran-Irak sınırında gerçekleşen ve uzmanlar tarafından Türkiye’deki fay hatlarını da tetiklediği söylenen 7,3 büyüklüğündeki deprem ile geçtiğimiz günlerde Foça’da gerçekleşen ve Aliağa’da da hissedilen 3,2 büyüklüğündeki deprem akıllara, ‘Aliağa olası bir depreme hazır mı?’ sorusunu getirdi. İlçedeki güncel Afet Toplanma Alanlarının nerede olduğu, olası bir deprem veya afete Aliağa’nın hazırlıklı olup olmadığı konusunda Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz’dan bilgi aldık.

Kaymakam Yılmaz, olası bir küçük çaplı afette Zeytinli Park ve parkın doğusu ile batısındaki sahil bandının, büyük ölçekteki bir afette de ilçe merkezi ile Güzelhisar Mahallesi arasındaki yolun sol tarafının Afet Toplanma Alanları olarak belirlendiğini söyledi.

Son günlerde sıkça yaşanan küçük çaplı depremlerin ardından, Bakanlıklar tarafından Aliağa’daki kamu binalarının depreme dayanıklı olup olmadıklarının araştırılması konusunda tebligat gönderildiğini söyleyen Kaymakam Yılmaz, “İlçedeki kamu binaları ile ilgili, bakanlıklar bu dönemde yoğun bir depreme dayanıklılık araştırması yapmaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde bütün kurumlara bakanlıklar tarafından depreme hazırlıklı olmaları konusunda tebligatlar yapıldı. Bütün resmi kurumların binaları depreme dayanıklılık konusunda bakanlıklar seviyesinde kontrol ediliyor. Bunun yanı sıra riskli olan kamu binaları da tadilattan geçiriliyor veya tahliye ediliyor. Özel binalar ve şahıs yerleri ile ilgili de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Belediye veya şahısların kendi talebi üzerine depreme dayanıklılık araştırması yapılıyor. Yapılan araştırma sonucunda riskli yapı olduğu tespit edilirse bu binaların da tahliyesini ve yıkımını gerçekleştiriyoruz. Riskli yapı kararı alındıktan sonra şahıs kendi tahliye etmezse kaymakamlık ve belediye işbirliği ile biz tahliye ediyoruz ve yıkımını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler