131019098
28 Mart 2024, Perşembe

“ALİAĞA’NIN AMAZONLARI” BULUŞUYOR!

18 Kasım 2017, Cumartesi 06:46

     


‘Aliağa’nın Amazonları’ adlı yazı dizimizi bitiriyoruz… Bu bir son olmasın diye düşündüğümüz kadınlarla, 19 Kasım Pazar günü saat: 13.30’da Aliağa Öğretmen Evi’nde buluşuyoruz. Aliağa’nın Amazon kadınları tüm kız kardeşlerini bu buluşmaya davet ediyor.

“Bu yazı dizisini Aliağa’da var olan ve var olmaya devam edecek tüm kadınların sesi olmak, onları görünür kılmak için hazırlıyoruz.” diyerek çıktık yola… Belki tüm kadınlara ulaşamadık ama her kadının kendinden bir parça bulabileceği kadınlarla buluştuk, onlar anlattı biz yazdık… Bizlere bu yazı dizisini hazırlarken, kapısını, yaşamını ve düşüncelerini açan tüm kadınlara çok teşekkür ederiz…

Öğretmen, işçi, işsiz, ev kadını, ressam, sporcu, muhtar, yıllarını kadın mücadelesine adamış, babadan, eşten yana şansı hiç gülmemiş veya her zaman saygı duyulan bir ailede büyümüş kadınlarla ‘Aliağa’da nasıl var oluyoruz?’ diye konuştuk. Kimi hikayelerde çok şaşırdık, kimin de ise ‘evet, benim de başıma gelmişti’ dedik. Beraber güldük, beraber ağladık. Ama hepimizin ağzından bir cümle çıktı; “Birlikte olalım, susmayalım, bizleri sessizliğe mahkum etmek isteyen tüm elleri atalım yakamızdan ve özgürleşelim!”

Şimdi geldik sona…

Her sonun bir başlangıç olduğunu da bilerek, görüştüğümüz kadınlarla dayanışmanın bizi yaşattığına olan inancımızla bir araya geliyoruz.

Yaptığımız her röportajın sonunda ‘aslında buluşup konuşsak, sorunlarımızı bir masaya yatırıp, renklerimizi birleştirip, umudun sevginin ve barış içerisinde yaşamanın ne güzel olacağını anlatan bir resim yapsak ne güzel olmaz mı?’ dedik. Her kadın üretir, her kadın yanı başındakinin derdini bilir ve ona el uzatır. Dayanışmaya inanan ‘Aliağa’nın Amazonları’ olarak 19 Kasım Pazar günü buluşuyoruz. Hikayesini anlattığımız kadınlar ve henüz anlatamadıklarımız ile sıcak bir öğle çayında buluşup, bundan sonra ne yapacağımızı konuşacağız. İşte şimdi Aliağa’nın gizli kalmış tüm amazonlarına çağrımızdır… Gelin birlikte konuşalım, gelin kadın dayanışmasıyla yaşamı nasıl güzelleştireceğimizi göstermenin yollarını bulalım.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler