131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EMEKLİLER SAĞLIKTA KATKI PAYINA DİRENİYOR

18 Kasım 2017, Cumartesi 06:51

     


DİSK Emekli-Sen’in sağlıkta katkı payının kaldırılması için ülke genelinde başlattığı imza kampanyası sonuçlandı. Sendikanın İzmir’deki şubeleri, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletilmek üzere SGK İzmir İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

DİSK Emekli-Sen’in İzmir’deki şubelerinin sağlıkta katkı payının kaldırılması için ülke genelindeki tüm Emekli-Sen şubeleri ile birlikte başlattığı imza kampanyası sonuçlandı. Bu kapsamda, Emekli Sen’in Aliağa Şube Başkanlığı da sağlıkta alınan katkı payı ve ilave ücretlerin kaldırılması konusunda geçtiğimiz günlerde ilçede imza kampanyası başlatmıştı. Sendikanın İzmir’deki şubeleri, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletilmek üzere önceki gün SGK İzmir İl Müdürlüğü’ne teslim etti. İmza teslimine Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ile sendika yöneticileri Ergin Düzkaya, Rafet Turan ve Salih Karadayı da katıldı.

İmzaların teslimi sonrasında Emekli-Sen yetkilileri bina önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamalarda sağlıkta katkı payının kaldırılması talebinin yanı sıra 2018 yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısı ve emekliye öngörülen zam oranı da konuşuldu. Temel tüketim harcamaları ve hizmet alımından alınan dolaylı vergilerin kaldırılması ve halk için bütçe yapılması gerektiği vurgulandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler