131019098
26 Nisan 2024, Cuma

GÜMRÜK GÜNÜ ERKEN KUTLANDI

19 Ocak 2018, Cuma 06:54

     


Aliağa'da Dünya Gümrük Günü erken kutlandı. Kutlamaların ülkemizde ve dünyada 26 Ocak tarihinde gerçekleştirildiğini belirten Aliağa Gümrük Müdürü Bahri Şahin, okulların hafta sonu tatile girmesi nedeniyle, davet ettikleri öğrencilere gümrük bilinci aşılamak amacıyla kutlamaları erkene aldıklarını söyledi. Törene katkısı olan kuruluşların yöneticilerine plaketler, öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi.

Dünya Gümrük Günü, Aliağa Nemrut Körfezi'ndeki Gümrük Müdürlüğü binasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Ege Gümrük ve Ticaret Müdürü Nihat Kınık ve ilçe protokolünün yanısıra, etkinliğe sponsor olan İzmir Demir Çelik, Ege Gübre limanlarının yetkilileri, Helvacı İlkokulu'nun yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Tören konuşmalar, öğrencilere hediye dağıtımı ve protokole plaket verilmesi ile sürdü. Dünya Gümrük Günü kutlamalarını her yıl bir okulun öğrencilerini davet ederek yaptıklarını belirten Aliağa Gümrük Müdürü Bahri Şahin, yaptığı konuşmada "Dünya Gümrük İşbirliği Konseyi'nin ilk kez 26 ocak 1953 tarihinde toplanması nedeniyle bu tarihin Gümrük Günü olarak belirlenmiş. Toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Bakanlığımızın merkez ve taşra birimleri her yıl bu tarihte çeşitli faaliyetlerde bulunmakta. Geçtiğimiz yıl Foça'nın Kozbeyli Mahallesi ilkokulu öğrencileri ile böylesi etkinlik düzenlenmişti. Bu yıl personelimizden gelen taleple Helvacı İlkokulu'nu belirledik. Bazı kurumların ve personelimizin katkıları ile Okulun mevcut 272 öğrencisine spor ayakkabısı, kırtasiye ve çeşitli malzemelerin bulunduğu hediyeler alarak, eğitimlerine bir parça olsun katkıda bulunmaya çalıştık" dedi.

'EKONOMİK KALKINMA İÇİN GÜVENLİ BİR İŞ ORTAMI'

Bu yıl "Ekonomik kalkınma için güvenli bir iş ortamı" sloganını belirlediklerini belirten Şahin, başta katkılarından dolayı İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz'a, İDÇ Liman İşletmeleri Yönetim Kuru Üyesi Ahmet Baştuğ'a, Ege Gübre Liman İşletmesi yetkililerine, Aliağa Nemrut Limanları Konsorsiyum Başkanı Ali Koç'a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyerek, Aliağa Gümrük Müdürlüğü çalışmaları hakkında slayt gösterileri eşliğinde bilgiler verdi.

EN ÇOK İTHALAT ÇİN'DEN, İHRACAT S.ARABİSTAN'A

Slayt eşliğinde yapılan sunumda Aliağa Gümrük Müdürlüğü sınırları içerisinde en çok ithalatın başta Çin olmak üzere sırasıyla; İtalya, Almanya, Hindistan, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Pakistan, A.B.D , İngiltere, İspanya, Brezilya, Hollanda ve İsrail'den yapıldığı; En çok ihracat yapılan ülkeler ise sırasıyla; Sudi Arabistan, B.Arap Emirlikleri, A.B.D, İtalya, Almanya, Mısır, Rusya, Ukrayna, İspanya, Hollanda ve Kuveyt olduğu belirtildi. Sunumda ayrıca Aliağa'da hizmet veren iskeleler ve Gemisöküm tesisleri hakkında bilgiler verilerek, buralarda ne tür yüklerin elleçlendiği konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz ve Ege Gümrük ve Ticaret Müdürü Nihat Kınık da yaptıkları konuşmalarda Gümrük Müdürlüğü personeline yaptıkları çalışmalardan dolayı, ilçedeki kuruluşlara ise katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından; Helvacı İlkokulu'nda öğrenim gören 272 öğrenciye içerisinde çeşitli kırtasiye ve spor malzemelerinin bulunduğu hediye torbaları dağıtıldı, törene katılan protokole ve katkısı olan kurumların temsilcilerine plaketler verildi. Sponsorlar tarafından öğrencilere verilen hediyelerin yanısıra Helvacı İlkokulu'na voleybol, futbol topları ve daha bir çok spor malzemesi bağışı da yapıldı.

(ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler