131019098
29 Mart 2024, Cuma

MURAT KOÇ: ‘ALİAĞA’YA ACİLEN YANIK ÜNİTESİ YAPILMALI!’

19 Ocak 2018, Cuma 07:01

     


Aliağa Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdiğimiz röportajlarda Aliağalı vatandaşların hastanenin yetersiz kaldığı yönündeki serzenişlerine MHP İzmir 25. Dönem Milletvekili Murat Koç’tan da bir itiraz geldi. Koç Aliağa’ya tam donanımlı bir yanık ünitesinin yapılması için yetkilileri göreve çağırdı

Aliağa’da yaşanan iş kazalarında Aliağa Devlet Hastanesi’nin yetersiz kaldığına dair yaptığımız röportajlardan sonra, MHP İzmir 25. Milletvekili Murat Koç da gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir hastane için girişimlerde bulunacağını ve yetkililerin içerisinde yanık ünitesinin de yer alacağı bir hastane için adım atmaları gerektiğini açıkladı.

Bakırçay Havzası’nın yıldızı konumunda olan Aliağa’nın gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çeken Murat Koç, “Aliağa kuruluşundan bu yana sanayiyi hep içinde barındırdı. Bölgeye yapılan ekonomik yatırımlar artıyor. Petkim, Demir-Çelik fabrikaları, Gemi Söküm fabrikaları gibi büyük firmalar Aliağa’da yer alırken, yeni serbest bölgenin de Aliağa’da yapılması planlanıyor. Bunlara ilaveten yeni seramik fabrikaları da yine bu bölge içinde yer alacak. Bölge geliştikçe yurt dışından yatırımların gelmesi de söz konusu… Tabi bu ekonomik büyüme bölgedeki nüfus artışını da beraberinde getiriyor. Bölgede yer alan Aliağa Devlet Hastanemiz ise 75 yataklı olmakla beraber sanayi kuruluşlarında meydana gelen çeşitli iş kazalarına ve hastalıklara cevap veremeyecek niteliktedir. Bölgeye 250 yataklı bir devlet hastanesinin yapılacağına yönelik söylentiler bulunmaktadır. Bu devlet hastanesinin içinde hangi birimlerin yer alacağına dair herhangi bir bilgi yok.” tespitlerinde bulundu.

‘Yeni hastanede tam donanımlı yanık ünitesi olmalı!’

Aliağa Ekspres aracılığı ile yetkililere seslenen Koç, bölgenin en önemli hassasiyetlerinden bir tanesinin tam teşekküllü bir yanık ünitesi olduğunu hatırlatırken, bölgedeki iş hacminin yüksek olması nedeniyle, meydana gelen iş kazaları oranın da yüksek olduğunu, yanık içerikli iş kazalarının ise kayda alınması gereken çoğunlukta olduğunu belirtti.

Eski Milletvekili Murat Koç, “Her hastalıkta ve kazada olduğu gibi yanmadan kaynaklı mağduriyetlerde de erken teşhis hayati önem taşımaktadır. Fakat mevcut hastanenin yetersizliğinden kaynaklı bölge halkı hem sevk işlemlerinde zaman kaybediyor, hem donanım eksikliğinden olması gerektiği gibi yanık tedavisi göremiyor. Müdahale süresinin uzaması ise hem hastada hem de hasta yakınlarında fiziksel ve psikolojik yönde negatif etki yaratıyor. Tüm bu nedenlerle yeni yapılacak hastanede yanık ünitesinin en donanımlı halde yer almasını tüm Aliağalılar adına istiyorum.” dedi.

‘Yapılacak hastane bölgenin ihtiyacını karşılamalı’

Devreye girecek olan limanlar, artan yatırımlar karşılığında sanayinin bugünden daha fazla gelişeceğini söyleyen Koç, bölgedeki sanayi yapılanmasının ihtiyacını karşılayacak büyüklük ve donanımda, vatandaşların yaşadıkları iş kazalarında en kısa zamanda müracaat edebilecekleri bir hastane yapılması gerektiğini vurguladı. Koç, “Daha önce de belirttiğim gibi, bölgede meydana gelen iş kazalarının büyük çoğunluğu yanık içerikli olduğundan, hastanenin yanık ünitesinin tüm ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte olmasını Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’dan, Sayın Sağlık Bakanımız Op. Dr. Ahmet Demircan’dan, Sayın İzmir İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Bediha Salnur’dan talep ediyorum. Tüm İzmir milletvekillerimizin de yanık ünitesi hususunda çaba göstermesini tüm İzmirliler ve bölge halkı adına istiyorum. Gönül ister ki kazalar ve hastalıklar hiç olmasın fakat oluyor. Bu yüzden önce tedbir sonra takdir diyorum.” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler