131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALTO'DAN YEREL ESNAFA REKABET BİLGİLENDİRMESİ

19 Mart 2015, Perşembe 09:41

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AESO) işbirliğinde Aliağa’da küçük market, bakkal, konfeksiyon, fırıncılık, pastacılık, ayakkabıcılık gibi konularda faaliyet gösteren KOBİ’lerin yöneticilerine yönelik “Yerli Esnafın Global Firmalarla Rekabet Edebilirliğinin Artırılması” semineri düzenlendi.

ALTO Seminer Salonu'nda, NÖRONÜS Nöron Eğitim Merkezi Eğitmenlerinden Mustafa Bayındır tarafından gerçekleştirilen sunumda, Aliağa'daki küçük esnafın büyük firmalarla rekabet edebilirliğinin artırılmasının önündeki engeller ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Küçük esnafın AVM'ler karşısında özgüven eksikliği yaşadığını belirten Bayındır, tanınan ve bilinen tüm liderlerin mutlak suretle belirledikleri hedeften şaşmadan inandıkları değerler uğruna amaçlarından hiç bir zaman şaşmadıklarını ve bu sayede başarıya ulaştıklarını ifade etti.

BAYINDIR, ''MEKANLARINIZI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİN''

2015 Ocak ayı itibariyle yapılan anketleri açıklayan Bayındır, esnafların müşterilerini artıramama ya da müşteri kaybetme sebeplerini ve yüzdelerini şu şekilde sıraladı:

“Esnafın ilgisiz davranması ve ihtiyacın giderilmesine yönelik hareket etmemesi yüzde 68, müşterinin üründen memnun olmaması yüzde 14, esnafın yeni ilişkiler geliştirememesi yüzde 5, müşterinin bölgeden taşınması yüzde 3 ve diğer sebepler.” Müşteri kazanımı noktasında esnafın müşterilerine yaklaşımının önemli olduğuna dikkat çeken Bayındır, yapılacak olan promosyonlar ve çeşitli kampanyalar ile dükkanlarını cazibe merkezi haline getirmeleri durumunda müşteri kazanımlarını artıracaklarını kaydetti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİŞİM İÇİNDE OLUNMALI

Ayrıca 'ekstra memnun' diye adlandırılan ve o esnafa ait olan ürünleri onun adına çevresine duyurmaya başlayan müşteriler oluşturulmalıdır'' dedi.

Bayındır, yerli esnafın AVM'ler ile rekabet edebilmesi için fark yaratılması için sürdürülebilir bir değişim içinde olmaları gerektiğini vurguladı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler