131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

19 Mart 2019, Salı 07:16

     


18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Aliağa'da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü nedeniyle Aliağa'da düzenlenen program Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, daire amirleri, Gaziler, Şehit aileleri ve yakınları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenin ardından Şehitlik Ziyareti ve TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üstlendiği program sergi açılışıyla başladı. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 18 Mart Zaferi kapsamında yaptığı resimlerin sergilendiği sergi açılışının ardından salona geçen protokol üyeleri programı izlemeye başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesiyle devam etti.

Şehitlerimiz etkinliklerle anıldı

Ödüllerin takdiminin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Aksoy kürsüye davet edildi. Aksoy, “ Bugün millet olarak muazzam bir stratejik seçim için ve bağımsızlık uğruna ölümü bile hafife alan tarihi meydan okumanın yıldönümünü idrak ediyoruz. Çanakkale Türk Milleti’nin tarihi bir dirilişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkiniştir. Türk Milleti’nin her ferdi, yöresi, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun Çanakkale semalarında buluşmuş, birlikte şehadet şerbetini içmiş, beraber hücuma kalkmış, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti için emek vermiş ve kan dökmüştür. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Bilinmeyen Fotoğraflarla Çanakkale ve Aliağa Şehitlerimiz isimli video gösterimi katılımcılara izletildi. Daha sonra Çanakkale Destanı adlı şiir okundu. Ardından solo türkü dinletisi gerçekleştirildi. Drama gösteriminin ardından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki program son buldu.

“Bu ülkenin kahraman evlatları bir ölürler bin doğarlar”

Programın ardından Aliağa Kaymakamlığı tarafından Öğretmenler Lokali’nde şehit ailesi ve yakınlarının davet edildiği bir yemek organize edildi. Yemeğe protokol üyeleri tam kadro katılım gösterdi. Yemekte Aliağa Kaymakamı Erhan Günay bir konuşma yaptı. Günay, “ Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla birlikte bugüne kadar şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Sadece Çanakkale’de değil Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana bu ülkede pek çok yerde şehit verdik. Doğuda, Güneydoğuda ülkenin farklı topraklarında pek çok şehit verdik. Maalesef şehit vermeye devam ediyoruz. Yüreklerimiz dağlanıyor şehit haberlerini duyunca. Ama çok önemli çok stratejik bir coğrafyada bulunuyoruz. Dolayısıyla bu coğrafyada bu coğrafyada yaşamanın bedelini kanla ödememiz gerekirse kanla ödemeye her zaman hazır olduğumuzu gösterdik. Bugün sadece bu topraklarda değil dışarıda Sırp kasabı, Miloseviç uşakları gidip Yeni Zelanda’da dünyanın bir ucunda cami basıp oralardaki Müslümanları şehit ettikten sonra silahlarının üzerine yazdıkları şeylerde verdikleri mesajlarda ve gerekirse bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı tehdit etmeye varan hala haçlı ruhunu devam ettiriyorlar. Fakat şunu bilmiyorlar ki bu ülkede yaşayan inanlar, bu ülkenin kahraman evlatları her zaman bir ölürler bin doğarlar. Bu ruhu öldüremeyeceklerinin farkında değiller. Ama biz bu ruha sahip olduğumuzun farkındayız. Aliağamızda da şehit ailelerimizle birlikteyiz. Şehitlerimizin makamları cennet olsun. Acılarınız taze daha dün gibi onu biliyoruz.” İfadelerini kullandı. Fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler