131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DARBE KARŞITI PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

19 Temmuz 2016, Salı 06:16

     


Darbe girişiminin engellenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla meydanlara inen Aliağalı vatandaşların, Demokrasi Meydanı'ndaki bekleyişi hafta sonu boyunca devam etti. Aliağa Demokrasi Meydanı, hafta sonu darbe girişimine karşı tepkili Aliağalı vatandaşlar tarafından dolduruldu. Kalabalık gruplar halinde alana gelen vatandaşlar, sık sık darbe girişimini kınayan sloganlar attı.

BİRLİKTE PROTESTO ETTİLER

Meydanda kurulan LED ekrandan gelişmeleri takip eden Aliağalılar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla meydanda düzenlenen protesto gösterisine Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar ile AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut kol kola girerek destek verdi. Acar eliyle bozkurt işareti yaparken AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise dört parmağını açarak 'Rabia' işareti yaptı. Aliağa Demokrasi Meydanı, Pazar akşam saatlerinde yine darbe girişimine karşı bir araya gelen Aliağalı vatandaşların buluşma noktası oldu. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler ve Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut'un da aralarında bulunduğu kalabalığa, AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Kerem Ali Sürekli de destek verdi. Yurt içindeki bazı noktalarda darbecilere yönelik başlatılan operasyonların devam edeceğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, "Temizlik bitene kadar meydanlarda olacağız" dedi.

MEYDANDA SABAHLADILAR

İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise alandaki topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, Alandaki vatandaşların Ak Parti ağırlıklı olmasının yanı sıra, MHP’lilerin de katılımının oldukça yoğun olduğuna dikkat çekerek, "Herkes bu demokrasi sınavından başarı ile geçmek için elinden geleni yapıyor ve bu sınavı başarıyla geçiyor. Allah bu kalkışmacılara, bu cuntacılara karşı koyan herkesten razı olsun. Bu hainler yaptıkları bu kalkışma ile vatana ihanet ettiler. Sizlerin vergilerinizle alınan savaş uçaklarını kaldırarak, halkını üzerine bombalar attılar. Böyle bir zulüm, böyle bir ihanet, Türk siyasi tarihinde görülmediği gibi dünyada da görülmemiştir. Düşmanın bile atmadığı milletin iradesi olan, Meclise bu hainler bomba attılar, yazıklar olsun. Eski Genel Kurmay Başkanı'mızın dediği gibi, bunlar asker değil, insan bile olamaz. Kahraman ordumuzdan böyle hainler en kısa zamanda ayıklanacaktır" şeklinde konuştu. Hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar darbe girişimini protesto etti. Dışarıda sabahlayan bazı vatandaşların, meydanı terk etmeyerek yerlerde uyuduğu görüldü. (EMEL OTURAK - NİMET ERGÜN)







 
Son Eklenen Haberler