131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

DERİN TEMİZLİK...

19 Temmuz 2016, Salı 06:18

     


Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) darbe girişimi sonrası yapılanmayla bağlantısı bulunan kamu kurumu çalışanlarına yönelik gözaltılar Aliağa’ya da sıçradı.

Cuma günü akşam saatlerinde TSK’daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin başarısız olmasının ardından asker, yargı ve kamu kurumlarındaki Gülen Cemaati’ne bağlı çalışanların tasfiye süreci başladı. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ülke genelinde başlatılan soruşturmaların Aliağa ayağı da büyük bir titizlikle yürütülüyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarından, örgüte üye oldukları değerlendirilen hakim ve savcıların gözaltına alınmasını, haklarında soruşturma yürütülmesini istedi.

ADLİYE’DEN 4, EMNİYET’TEN 5, JANDARMA’DAN 1 KİŞİ

Soruşturma kapsamda örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen, Aliağa Adliyesi’nde görev yapan 3 Hakim ve bir Cumhuriyet Savcısı da gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar yapılan sorgulamanın ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ise 5 polis görevden uzaklaştırma alırken, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir rütbeli askerin de soruşturma kapsamında olduğu öğrenildi.

BAŞSAVCI HALKI SOĞUKKANLILIĞA DAVET ETTİ

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, soruşturmanın büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirterek, süreç sonuçlanana kadar yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını söyledi. Gözaltına alınan personelin uzun zamandır devam eden bir soruşturma süreci sonunda gözaltına alındıklarını, 17-25 Aralık sürecinde de örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen isimlerin soruşturmada ilk hedef olduğunu vurguladı. Büyük bir vatanseverlik örneği göstererek bu sürecin sıkıntısız bir şekilde atlatılmasını sağladığı için Aliağa halkına teşekkür eden Aydemir, sokaklarda ve meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşları olası bir gerginliğe karşı soğukkanlı olmaya davet etti. Aydemir, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde müdahalede bulunmaktan kaçınmalarını ve durumu derhal yetkililere bildirmelerini rica etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler