131019098
23 Nisan 2024, Salı

METAL İŞÇİLERİ ‘YANIK ÜNİTESİ’ İSTİYOR

19 Temmuz 2017, Çarşamba 06:14

     


Türk Metal Aliağa Temsilciliği, Aliağa Devlet Hastanesi’nde yanık ünitesi oluşturulması için “T.C. Cumhurbaşkanlığı’na” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Türk Metal Sendikası Aliağa Bölge Sorumlusu Ali Ekber Tali’nin sosyal medya üzerinden başlattığı, Aliağa’da yanık ünitesinin oluşturulmasına ilişkin kampanyada Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan İzmir Aliağa’da yüksek tehlikeli iş sınıfında 20.000’in üzerinde emekçi çalıştığı ve böylesine riskli bir bölgede yanık ünitesinin olmadığı vurgulandı. Sosyal medyada yayılan kampanya için hazırlanan kısa filmde konuşan işçiler “evimize, çocuğumuza sağlıklı bir şekilde dönmek istiyoruz. Demir çelik sektöründe en çok karşılaşılan yaralanmaların başında ağır yanık vakaları geliyor.” diyerek kendilerinin ve iş arkadaşlarının başına gelen olayları anlatıyor. Neredeyse her demir çelik işçisinin başına gelen kazalardan kalıcı hasarlar oluştuğunun vurgusunun yapıldığı kampanyanın sloganı ise “Aliağa’ya yanık ünitesi, ihtiyaç değil şart!”

En yakın ünite 70 km mesafede

İşleri gereği binlerce derecelik çelikle çalışırken kaçınılmaz olarak yanık vakalarına maruz kaldıklarını ve saniyelerin bile önemli olduğunu belirten sendika temsilciliği imza metninde yer alan açıklamasında En yakını 70 km mesafede olan yanık ünitelerine trafik yoğunluğuyla 3-4 saati aşan sürelerde ulaşabildiklerine değiniyor.

‘Ali Gür’ü bu sebeple kaybettik’

Sendika temsilciliği bu sebeple birçok işçinin kalıcı hasara uğradığını söyleyerek; “Pek çok arkadaşımız tedaviye zamanında ulaşamadığı için sakat kalıyor, yaşamını yitiren kardeşlerimizin acısı da anıları da hala taze hafızalarımızda... Bunun en son örneği geçtiğimiz ay kaybettiğimiz kardeşimiz Ali Gür…” diyor.

Türk Metal Sendikası üyesi metal işçileri olarak başlattıkları kampanyaya tüm İzmir halkını desteğe davet eden temsilcilik öncelikli taleplerini “Çiğli Devlet Hastanesi projesinde yer alan ve şu an Sağlık Bakanlığı’ndan ödenek beklediği için faaliyete geçmeyen yanık ünitesinin bir an evvel açılmasını istiyoruz.” şeklinde açıklıyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler