131019098
23 Nisan 2024, Salı

O SPOR SALONUNA SORUŞTURMA

19 Ağustos 2016, Cuma 06:29

     


Yeni Mahalle’de 2014 Yerel Seçimleri’nden önce açılışı yapılan ve Büyükşehir ile Aliağa Belediyesi arasındaki yetki karmaşasından dolayı kaderine terk edilen çok amaçlı spor salonu ile ilgili soruşturma açılması için Aliağa Kaymakamlığı, İzmir Valiliği’ne dosya gönderdi.

Yaklaşık 1 milyon 567 bin liraya mal olan ve açıldığından beri hiç kullanılmadan harabeye dönen 24. Çok Amaçlı Spor Salonu ile ilgili Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz harekete geçti. Camları kırılan, içindeki teçhizatlar yağmalanıp bozulan tesiste bütün bunların üstüne, en son, geçtiğimiz ay bir yangın çıkmıştı. Daha önce ilgili makamlara defalarca uyarı gönderen Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, son çare olarak İzmir Valiliği’ne konuyla ilgili bir dosya ileterek soruşturma açılmasını istedi.

“GÖRDÜKÇE ÜZÜLÜYORUM”

İlçeye ilk atandığı dönemde hizmete giren tesisin açılış töreninde de bulunan Yılmaz, böyle bir tesisin atıl durumda kalmasından ve kullanılamaz hale gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek “Orası bugün gidip herkesin görebileceği bir yer. 2014 seçimlerinden önce temeli atıldı. Ben de ilçede yeniydim. Temel atma törenine başlangıçta ben de katıldım. Sonra iş siyasileşmeye başladı. Yapıldı, bitti ve seçimlerden önce açılışı da yapıldı. Bir milyon 567 bin liraya mal olan bir tesis. Kullanılabilecek şekilde her şeyiyle hazır bir tesisti ve maalesef bir dakika bile kullanılamadan şu anda o tesis enkaza döndü. Ben gördükçe üzülüyorum.” dedi.

“ISRARLA İLGİLENİLMEDİ”

Durumu yetkililere defalarca kez bildirmesine rağmen önlem alınmadığını ifade eden Kaymakam Bayram Yılmaz “Sizler haber yaptınız, biz defalarca uyardık. İlk uyardığımızda eğer oraya bir görevli verilebilseydi, hiçbir hasar olmazdı. Sadece dış kapı camlarında kırılmalar vardı. Fakat ısrarla ilgilenilmedi ve o yapı her geçen gün tahrip oldu. Şu anda dört duvar halinde maalesef. İçerideki klimalar, teçhizatlar, su hidroforları, elektrik panoları, koltukları, döşemeleri tamamen mahvoldu. Bu Aliağa’nın, milletin malı. Özcan Bey’in de bir açıklaması vardı; 750 bin lira zarar var diye. Böyle olmamalıydı. Bunun incelenmesi lazım. Bunun artık şuyla buyla ilgisi yoktur. İncelenip sorumlularının hesabını vermesi lazım.” şeklinde konuştu.

“SORUMLUSU ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Hem bir vatandaş olarak, hem de ilçe kaymakamı olarak durumdan büyük üzüntü duyduğunu belirten Yılmaz “Utanılacak, sıkılacak, kayırılacak bir durum yok; milletin malı, milli servet. Bugün yapmaya kalksanız 2 milyon liradan aşağı mal edemezsiniz. Herkes gidip yerinde görebilir. Ben üzülüyorum. Hem ilçenin kaymakamı olarak üzülüyorum, hem de burada yaşayan bir vatandaş olarak. Biz hep şunu istedik: Buraya güvenlik görevlisi koyun ve idari personel yerleştirin, şu tahribatı da onarın. Ama ısrarla, inatla gidilmedi. Sorumlusu Aliağa mıdır, Büyükşehir midir bilmiyorum. O sonradan ortaya çıkacaktır.” diyerek sorumluların mutlaka hesap vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler