131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ESNAFIN ‘LOTUS’ İSYANI

19 Ekim 2016, Çarşamba 06:52

     


SOCAR’ın ana yüklenicilerinden TSGI’ın alt taşeronu olarak çalışan Lotus A.Ş.’e iş yapan Aliağalı esnaf, söz verildiği halde alacaklarının ödenmemesi üzerine eylem yapacaklarını bildirdi.

Türkiye’nin önemli projelerinden SOCAR Star Rafinerisi inşaatında ana yüklenici TSGI’ın alt taşeronu olarak çalışan LOTUS A.Ş., işçilerden sonra esnafı da sıkıntıya soktu. Çıkarılan işçilerin maaş ve tazminatlarını ödemeyen LOTUS A.Ş.’nin, mal ve hizmet alımı yaptığı bölge esnafına da büyük miktarda borç taktığı öğrenildi.

FARKLI SEKTÖRLERDEN 48 FİRMA

Edinilen bilgilere göre, SOCAR’ın ana yüklenici firması TSGI, LOTUS A.Ş. tarafından mağdur edilen 48 bölge esnafı ile geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde bir toplantı yaptı. İçlerinde hafriyat, kırtasiye, servis ve fotokopi hizmetine kadar değişik sektörlerden firmanın bulunduğu bölge esnafına alacaklarının TSGI garantisi altında olduğu bildirildi. Bu bağlamda, alacaklı olan esnaftan kestikleri faturalar ve daha önce yapılmış ödemelerin banka dekontları ile birlikte bir Temlik Sözleşmesi hazırlamaları; alacakların kesin tespitinin ardından ödemenin belirli bir takvime bağlanarak LOTUS A.Ş.’nin içeride bulunan hak edişinden yapılacağı sözü verildi.

TSGI SÖZÜNDEN DÖNDÜ MÜ?

Bu söze istinaden firma sahipleri kendilerinden istenen fatura, banka dekontu, temlik sözleşmesi ve mutabakat metinlerini hazırlayarak LOTUS A.Ş. temsilcisi İbrahim Ulusoy’a teslim ettiler. Ancak, geçtiğimiz hafta TSGI yetkilileri ilgili firmaları arayarak kendilerinde LOTUŞ A.Ş.’ye ait hak ediş kalmadığını ve ödemelerin yapılmayacağını bildirdi.

ÇÖZÜLMEZSE EYLEM YAPARIZ

Bunun üzerine ne yapacağını şaşıran firma sahipleri konuyla ilgili ne STAR Rafinerisi’nde ne de TSGI’da kendilerine bir muhatap bulamadıklarını, telefonlarına kimsenin çıkmadığını belirterek; bu belirsizliğin çözülmemesi durumunda haklarını aramak için hafta sonu eylem yaparak iş yerine giriş çıkışları engelleyeceklerini söylediler.

SOCAR İLGİLENECEK

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz SOCAR yetkilileri konunun muhatabının doğrudan kendileri olmadığını, bu meselenin TSGI’ın sorumluluğunda bulunduğunu belirterek yine de konuyla ilgili şikayet formu oluşturarak çözülmesi için ilgileneceklerini belirttiler. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler