131019098
29 Mart 2024, Cuma

FETÖ’DEN GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR

19 Ekim 2016, Çarşamba 06:39

     


FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Petkim’den 2 kişi gözaltına alınırken, gözaltında bulunan örgüt üyesi 2 öğretmen ile "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Aliağa’da görevli bir hakim ve bir savcı da tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Petkim Lojmanları’na İzmir merkezli operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 şahıs gözaltına alınırken 1 kişinin de firari olduğu öğrenildi. Petkim lojmanları içerisinde bulunan Site-1 bölgesinde iki, Aliağa Atatürk Mahallesi ve Yeni Şakran'da birer adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda belge, doküman ve dijital veriye el konuldu. Ayrıca Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında da, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan dershane öğretmenleri H.U. ve S.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖZALTINDAKİ HAKİM VE SAVCILAR TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 189 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı vermesinin ardından, İzmir'de gözaltına alınan 2 hakim ve 2 savcı İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca açığa alınan, Karaburun'da görevli hakim H.G., Aliağa’da görev yapan hakim S. G. C. ve savcı E. C. ile Tire'de görevli savcı F. İ. savcılıktaki ifadelerinin ardından, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Zanlılar, FETÖ üyesi olma suçundan tutuklandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler