131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

O İŞÇİLER FETÖ’CÜ ÇIKTI

19 Ekim 2016, Çarşamba 06:46

     


Petkim, FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle 15 çalışanının iş akitlerini fesh etmiş, Petrol-İş Sendikasının çağrısıyla fabrika önünde toplan yaklaşık 800 işçi de eylem yaparak arkadaşlarının işten çıkarılmasını engellemişti. İşten çıkışları bir süreliğine durdurulan o işçilerin FETÖ ile bağlantılarının olduğu Petrol-İş Sendikasının yetkililerle yaptığı görüşme sonucu kanıtlandı.

Petkim'de, geçtiğimiz Perşembe günü 15 çalışanın FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmiş, Petrol-İş Sendikasının çağrısıyla fabrika önünde toplan yaklaşık 800 işçi eylem yaparak arkadaşlarının işten çıkarılmasını engellemişti. İddiaya göre, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle Petkim’e bir liste yollayıp, Petkim’den 13, Star Rafinerisi’nden de 2 kadrolu çalışanın iş akitlerinin feshedilmesini istemiş, Petkim yönetimi de kendilerine gönderilen bu listede adı geçen işçilere tebligat göndererek iş akitlerini feshetmişti. Bunun üzerine harekete geçen Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, üyelerine mesaj göndererek Petkim’in giriş kapısı önünde toplanmalarını istemiş, akşam saatlerinde Petkim’in giriş kapısı önünde toplanan yaklaşık 800 Petkim işçisi, giriş kapısını kapatıp bir süreliğine satışı durdurmuştu. İşveren yetkilileri, gecenin ilerleyen saatlerinde Petrol-İş Şube yönetimine telefon ederek iş akdi feshedilen işçilerin geri alındığını, 15 işçinin durumlarına ilişkin pazartesi günü sendika yönetimiyle yapılacak görüşmeden sonra karar verileceğini bildirmişti.

AHMET OKTAY, “ENDİŞELERİMİZ ORTADAN KALKTI”

Petrol-İş Sendikasının Pazartesi günü yetkililerle yaptığı görüşme sonucunda Ankara Emniyeti’nden böyle bir yazının geldiği ve o işçilerin FETÖ ile bağlantılarının olduğu kanıtlandı. İşçilerle ile ilgili son durum hakkında açıklamalarda bulunan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Petkim ile ilgili sıkıntılar devam ediyor. Eylem yaptığımız gün de söylediğimiz bir şey vardı. Böyle bir tebligat söz konusu ise, devletin yetkili organları var, onlar bu müdahaleyi yapsınlar dedik. Pazartesi günü yapılan görüşmeler sonucu iş o noktaya geldi. Petkim yetkilileri İzmir Valisi ile bu konuda görüşmelerde bulundu. Kaymakam ve Emniyet Müdürü ile de görüşmeler oldu. Emniyet zaten bu konu ile ilgili hazırlığını yapmış. Sanırım 3 Petkim işçisini operasyon düzenleyip aldılar. Bizim talebimiz de buydu zaten. Eğer Ankara Emniyeti’nden böyle bir yazı geldiyse emniyet birimleri görevini yapsın. Petkim bir gerekçe yokken işten çıkarıyormuş görüntüsü ortadan kalksın, bizde buna alet olmayalım istiyorduk. Biz o gün eğer böyle bir durum söz konusu ise bunu teyit ettirmemiz gerekir demiştik. Belki de sayı 15 kişi değil de 5 kişiydi, 10 kişi de Petkim ilave etti bu işten çıkarılanların arasına. Bu konularla ilgili endişelerimiz vardı. Bu endişelerimiz yapılan görüşmeler sonucu ortadan kalkmış oldu. Evet, Emniyet’ten böyle bir yazı gelmiş. Petkim’de bu tip sıkıntılar devam ediyor. Bunun da sorumlusu bizler değiliz sendika olarak. bu durumun sorumlusu bu güne kadar Petkim’i yönetenlerdir” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler