131019098
19 Mart 2024, Salı

BİLİRKİŞİ RAPORU 1 HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK

19 Ekim 2017, Perşembe 06:58

     


Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili delillerin toplanabilmesi için oluşturduğu bilirkişi heyetini 3 kişiden 5 kişiye çıkardı. Bilirkişi heyetinin raporu 1 hafta içerisinde tamamlaması planlanıyor.

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında delillerin toplanma sürece devam ediyor. Başsavcılık, görevlendirilen 2 savcının yanı sıra patlamaya ilişkin soruşturmayı çok yönlü genişletebilmek için 3 kişilik bilirkişi heyetinin sayısını da 5’e çıkardı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sürece ilişkin edinilen bilgiye göre, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılabilmesi ve raporun 1 hafta içerisinde tamamlanabilmesi için bilirkişi heyeti yoğun mesai harcıyor.

Edinilen bilgiye göre heyet patlamanın meydana geldiği alanda önceki gün tekrar ayrıntılı bir inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonrasında bilirkişi raporunun 1 hafta içinde tamamlanması planlanırken, patlamada yaşamını yitiren işçilerin otopsi raporlarının da en geç 1 hafta içinde tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı. Gerek olay sahası, gerek bilgi ve belge sürecinin çok geniş tutulduğu soruşturmada kişilerin hukuk güvenliğinin sağlanmasına da büyük özen gösteriliyor.

Öte yandan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına da ulaşarak ifadelerine başvuruyor. İşçilerin birinci derece yakınları eğer gelebilecek durumdalarsa savcılığa davet ediliyor, gelemeyecek durumda olanlar için savcılık görevlileri adreslerine giderek şikayet ve ifadelerini alıyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler